• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.08.2019

14:55

STEFANOVIĆ O SLUČAJU "DAJREKT MEDIJA": Neka sud odluči da li su krivi, ali sve ukazuje da je naneta velika šteta građanima Srbije

Politika

STEFANOVIĆ O SLUČAJU "DAJREKT MEDIJA": Neka sud odluči da li su krivi, ali sve ukazuje da je naneta velika šteta građanima Srbije

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Boru da dokazi prikupljeni u predistražnom postupku u slučaju "Dajrekt medija" ukazuju na to da je, kako se sumnja, građanima Srbije naneta šteta od 688 miliona dinara i da su ta sredstva potrošena mimo zakona i ugovora koji su ta kompanija i RTS potpisali

- Tužilaštvo za organizovani kriminal juče je saopštilo da je donelo naredbu o pokretanju istrage. Postoje dokazi koji su prikupljeni u predistražnom postupku koji je faktički trajao gotovo dve godine i radi se o ogromnoj šteti - rekao je Stefanović novinarima u Boru nakon obilaska Policijske uprave u tom gradu.

Prema njegovim rečima, radi se o šteti od 688 miliona dinara građana Srbije, koji su, kako je naveo, nezakonito oduzeti i dodeljeni privatnim kompanijama, u ovom slučaju kompaniji Dragana Đilasa.

- Mi poštujemo prezumpciju nevinosti. To da li su ova lica koja su bila odgovorna kriva ili ne neka odluči sud, ali sve ovo što smo mogli da vidimo ukazuje na to da su ta sredstva potrošena mimo zakona, mimo ugovora koje su "Dajrekt medija" i RTS potpisali i da je time naneta ogromna šteta građanima Srbije - rekao je Stefanović.

On je dodao da je slučaj u rukama Tužilaštva za organizovani kriminal koje će preduzimati dalje mere iz svoje nadležnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 4 godine

Ako ne budu krivi i osudjeni da li ces dati ostavku jer si ubedjen da su krali.

Crna ovca

pre 4 godine

Pa mladi Nebojša konačno ukapirao da sud sudi a ne politička bolumenta

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija