• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

30.08.2019

22:00 >> 22:18

BIVŠI PREMIJER VOJVODINE I LIDER DS KRIJE NEKU VELIKU TAJNU!  Da li je Pajtić postao Mađar?

Politika

BIVŠI PREMIJER VOJVODINE I LIDER DS KRIJE NEKU VELIKU TAJNU! Da li je Pajtić postao Mađar?

Podeli vest

Bojan Pajtić u lekarskom nalazu kojim je opravdao nedolazak na suđenje naveo da ima prebivalište u Budimpešti. A na dva mesta gde piše njegovo ime i prezime stoji: Bojan Pajtić Arpsko!?!

Bojan Pajtić, bivši predsednik Vlade Vojvodine i lider Demokratske stranke, po svemu sudeći, postao je državljanin Mađarske!
 

Vidimo se na sudu

Zakonom je zabranjeno da imate nečiji lekarski nalaz. Vidimo se na sudu
Bojan Pajtić, bivši lider DS

 


Pajtić je u lekarskom nalazu kojim je, kako smo već objavili, opravdao svoj nedolazak na suđenje po tužbi JP 'Elektromreže Srbije' (EM) za klevetu, kao svoje prebivalište naveo adresu u centru Budimpešte!? Takođe, na dva mesta u ovom nalazu kao njegovo ime i prezime navodi se: Bojan Pajtić Arpsko (!?!). Šta znači ovo 'Arpsko' juče nismo uspeli da saznamo, a neki naši sagovornici sumnjaju da je Pajtić uzeo mađarsko državljanstvo i dodao ga svom imenu!?!


Neće da priča
Bojan Pajtić je lekarski nalaz mađarskog doktora, koji je na srpski jezik preveden u Senti, dostavio sudu u Novom Sadu kao opravdanje za nedolazak, a kao razlog naveo je 'krvarenje iz anusa'! Ovo je bio čak 19. put da se Pajtić u sporu sa EMS nije odazvao na pozive suda, zbog čega se očekuje da sud izda nalog policiji da privedu Pajtića na sledeće ročište, naravno, ako se on uopšte vrati u Srbiju. Interesantno je i to da je Pajtić prethodno suđenje izbegao poslavši lekarski nalaz prema kojem je imao 'hroničan proliv'.

Izbegavaju odgovornost

Da bi izbegli odgovornost, oni će da učine sve, pa možda i da promene državu
Božidar Spasić, bivši obaveštajac

Kada smo pokušali da proverimo o čemu je ovde reč i da li se Pajtić trajno ili privremeno preselio u Mađarsku i da li je možda i uzeo njihovo državljanstvo i prezime, bivši lider Demokratske stranke odmah nam je zapretio tužbom.
"Zakonom je zabranjeno da uopšte imate nečiji lekarski nalaz, a kamoli da ga objavite. Vidimo se na sudu", kratko je rekao Pajtić, izbegavši da odgovori na naše konkretno pitanje.
Komentarišući ove navode, bivši šef policije Marko Nicović kaže da je moguće da je Pajtić samo privremeno prijavio prebivalište u Budimpešti.


- Moguće je da je to samo privremena adresa, jer neko može da prijavi prebivalište kod prijatelja, uz njegovu saglasnost. Za to nije potrebno da Pajtić ima mađarsko državljanstvo ili ličnu kartu, jer se to obnavlja u nekom određenom vremenskom roku - ističe Nicović.

Foto: Insajder


Uhvatila ga panika
Božidar Spasić, bivši obaveštajac, na drugoj strani, ocenjuje da je među perjanicama petooktobaraca očigledno nastupila velika panika.
- Nakon toliko godina stigli su na naplatu mafijaško-korupcionaški poslovi ili tužbe za razna dela. Da bi izbegli odgovornost, oni će sve učiniti, pa možda i promeniti pasoš. Nije retko da neki, poput Pajtića, promene državu. Do juče su bili veliki Srbi, a sada kada ih država preispituje, oni bi budu, recimo, Mađari. Čini se da je nervoza i panika baš uveliko zahvatila bivše čelnike Demokratske stranke - zaključuje Spasić.

Tužba zbog lažne afere

JP EMS tužio je Pajtića zbog njegovih izjava datih 2015. godine da su nekadašnji direktor ovog preduzeća Nikola Petrović i njegovi saradnici tražili mito od dva miliona evra kako bi vetropark "Kontinental vinds" bio priključen na elektromrežu.
U međuvremenu je nepobitno dokazano da je u pitanju laž, a Pajtić je već 19. puta izbegao da dođe na suđenje za klevetu.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Arpsko

pre 4 godine

Нема ту никакве мистерије... Преводилац уместо СРПСКО (држављанство) откуцао АРПСКО, слетео му прст на тастатури, та два слова се налазе једно поред другог... Толико о "мистериозном бегунцу".

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija