• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.08.2019

10:00

SRPSKA LIGA: Predsednik Vučić jedino sluša građane Srbije!

Politika

SRPSKA LIGA: Predsednik Vučić jedino sluša građane Srbije!

Podeli vest

Reagujući na izjavu generalnog sekretara Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić treba da ozbiljno shvate upozorenja Evropske unije vezana za najavljeno potpisivanje trgovinskog sporazuma Srbije sa Evroazijskom unijom, predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev je poručio da je vreme bezuslovnih diktata iz Brisela za Srbiju prošlo

- Predsednik Vučić je jedino dužan da ozbiljno shvati zahteve građana Srbije koji su mu ukazali poverenje na izborima. Oni su tu gde jesu da bi zaštitili isključivo njihove interese, a jedan od njih je i potpisivanje trgovinskog sporazuma sa Evroazijskom unijom. To za našeg seljaka i preduzetnika znači veći obim pristupa tržištu od 180 miliona ljudi“ – rekao je Đurđev.

Na komentar Kostreša da Srbija trenutno „sedi na više stolica“, predsednik Srpske lige je odgovorio da rukovodstvo Srbije sedi samo na jednoj stolici – srpskoj. „Priču o sedenju na dve stolice podmeću oni koji ne razumeju prirodu nacionalnog interesa. Njegova priroda nalaže saradnju sa svim partnerima ukoliko je to na nacionalnu korist. Oni zapravo žele da poruče da Srbija treba da sedi samo na jednoj stolici – stolici EU, što je potpuno poguban pristup“ – ocenio je Đurđev.

On smatra da najavljeno potpisivanje sporazuma ne ugrožava evropske integracije Srbije, ali i da su čelnici Evropske unije više puta pokazali da imaju poverenje u srpske institucije i njihove rukovodioce.

- Srbija je pokazala da je proevropski opredeljena i čelnici EU to prepoznaju. To što su ministri spoljnih poslova nekih od država članica EU pozvali Srbiju da ne potpiše taj sporazum ne znači mnogo. Mislim da su poruke koje smo čuli od Lajčaka iz Slovačke i Havista iz Finske daleko manje značajne od onih koje su se u proteklih nekoliko dana mogle čuti od političkih lidera EU u pravom smislu te reči. Tako je predsednik Makron istakao da Rusija nije neprijatelj Francuske i da Rusija mora biti važan faktor u stvaranju bezbednog ambijenta na Starom kontinentu – precizirao je Đurđev.

Đurđev je za kraj napomenuo da je Srbija po oceni same EU još uvek udaljena od dobijanja punopravnog članstva i da do tada može doći do promene unutrašnje politike u samoj Uniji.

- Istraživanja pokazuju da čak 69% Nemaca želi proširenje saradnje sa Rusijom. Taj trend je u porastu i može itekako uticati na promenu političke strategije same nemačke države, ali i EU u celini. Znamo da je Nemačka „lokomotiva EU“ i zato sam uveren da u budućnosti saradnja Srbije i sa Rusijom i sa EU neće isključivati jedna drugu – zaključio je Đurđev. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija