• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.09.2019

12:19

POPOVIĆ: Sećamo se Jovana Ristića i njegovih ideja

Politika

POPOVIĆ: Sećamo se Jovana Ristića i njegovih ideja

Podeli vest

Ministar zadužen za inovacije i tehhnološki razvoj Nenad Popović položio je venac na grob Jovana Ristića, povodom obeležavanja 120 godina od njegove smrti i poručio da uvek treba da se sećamo srpskih državnika koji su pomogli da danas živimo u slobodi

 

Popović kaže da je najvažnija ideja koju je promovisao Jovan Ristić je da je ono što je sloboda za čoveka, to je nezavisnost za državu.

- I danas, kada se suočavamo sa najvećim problemom po pitanju Kosova i Metohije, treba uvek da se setimo Jovana Ristića i njegovih ideja i da se borimo do kraja da očuvamo našu nezavisnost, da sačuvamo Kosovo i Metohiju kao neotuđivi deo Republike Srbije - kaže Popović.

Za Jovana Ristića je rekao da je bio veliki državnik i da je četiri puta bio premijer Srbije.

Foto: Informer

Popović, koji je i predsednik Srpske narodne partije, kaže da je Jovan Ristić jedan od tvoraca dva najvažnija ustava za Srbiju i čovek koji je mnogo učinio da Srbija danas bude slobodna i nezavisna.

Kako je rekao, SNP je nastavljač velikih ideja Jovana Ristića i na današnji dan se seća svega što je on radio i o čemu je govorio.

Popović je poručio da uvek treba da se sećamo naših državnika koji su pomogli da danas živimo u slobodi i treba da nastavljamo da radimo na idejama koje su oni promovisali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kapisla

pre 4 godine

A gde je sahranjen g. Jovan Ristić? Vidim groblje a groblja ima svuda.?!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija