• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

04.09.2019

15:21

VULIN: Vojska Srbije u mirovne operacije šalje svoje najbolje pripadnike

Politika

VULIN: Vojska Srbije u mirovne operacije šalje svoje najbolje pripadnike

Podeli vest

Vojska Srbije u mirovne operacije širom sveta šalje svoje najbolje pripadnike, ljude koji dostojno prezentuju našu zemlju i u stanju su da odgovore na svaki zahtev i posle kojih ostaje dobro ime Srbije, rekao je danas u Zaječaru ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska pripadnika Voda za zaštitu snaga za učešće u mirovnoj operaciji UNIFIL u Libanu

Nakon prikaza dela obuke kandidata za mirovnu operaciju u kasarni "Nikola Pašić", Vulin je rekao da je Vojska Srbije izvoznik stabilnosti i dokaz da dobri ljudi, obučeni i adekvatno opremljeni, mogu da ispune baš svaki zadatak.

"Od naše opreme do naše obuke, ne zaostajemo ni na koji način ni za kojim pripadnikom drugih oružanih snaga koji su u mirovnim misijama i na najbolji mogući način reprezentujemo svoju zemlju", naveo je on.

Prema rečima kapetana Željka Petrovića, komandira Voda za zaštitu snaga rotacije Z-1 misije UNIFIL u Libanu, današnji prikaz oslikava samo deo obuke koja se realizuje sa pripadnicima Voda za zaštitu snaga, mere i postupke prilikom reakcije na različite taktičke incidente ili situacije koje bi mogle da se dese u zoni operacije.



"Današnji rad prikazan je na tri radne tačke: protest demonstranata u zoni operacije ispred baze, postupak i radnje u slučaju ulaska u bazu civilnog vozila sa skrivenim naoružanjem i postupak i rad organa u slučaju iznenadnog napada na bazu", rekao je kapetan Petrović, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Među pripadnicima Vojske Srbije koji se pripremaju za odlazak u mirovnu operaciju UNIFIL je i desetar Milan Stojanović, strelac-izviđač i osmatrač u petom Odeljenju Voda za zaštitu snaga Komande za obuku.

"Obuka teče po planu. Vojnici su dosta stimulisani", kaže on, dodajući da se pripadnici voda pripremaju za najteže uslove i da očekuje da se svi iz Libana vrate zadovoljni.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija