• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.09.2019

09:45

TRANSPARENTNOST: Opozicija okupljena oko Đilasa i LDP-a želi da poništi izbornu volju građana!

Politika

TRANSPARENTNOST: Opozicija okupljena oko Đilasa i LDP-a želi da poništi izbornu volju građana!

Podeli vest

Neozbiljni deo opozicije želi da uvede pravnu diktaturu i poništi rezultate poslednjih izbora za narodne poslanike i odbornike u lokalnim skupštinama i spreči učešće Aleksandra Vučića da učestvuje na izborima, iako njemu to pravo garantuju i Konvencija UN o ljudskim pravima i Ustav Republike Srbije, kaže Mario Spasić

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost sa ogromnom brigom posmatra predlog dela opozicije, koji je okupljen oko Dragana Đilasa, Čedomira Jovanovića, Vuka Jeremića, Sergeja Trifunovića, Zorana Živkovića i Boška Obradovića, da se usvoji poseban zakon koji bi prekrojio izbornu volju građana Srbije gde je koalicija okupljena oko SNS i Aleksandra Vučića dobila nesporno ubedljivu podršku građana Srbije na slobodnim i fer izborima.

Mario Spasić, generalni sekretar tim povodom kaže:

- "Đilas-Jeremić-Obradović-Živković-Jovanović-Trifunović" opozicija želi da uvede politički presedan i pravno nasilje, činjenicom da predlažu usvajanje posebnog Zakona o izboru predizborne Vlade Republike Srbije, predizborne Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine i predizbornih organa lokalnih samouprava. Na ovaj način, pomenuti neozbiljni deo opozicije želi da uvede pravnu diktaturu i poništi rezultate poslednjih izbora za narodne poslanike i odbornike u lokalnim skupštinama i spreči učešće Aleksandra Vučića da učestvuje na izborima, iako njemu to pravo garantuju i Konvencija UN o ljudskim pravima i Ustav Republike Srbije.

TRANSPARENTNOST: Opozicija okupljena oko Đilasa pokazala političku nezrelost

Ovim zakonom Jovanović, Đilas i saradnici, prema Spasićevim rečima, žele da urede postavljanje lica za obavljanje određenih funkcija u pojedinim ministarstvima i drugim organima uprave, fondu, zavodu i ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija i način angažovanja lica u privrednim društvima čiji je većinski vlasnik Republika Srbija, što do sada nije viđeno u demokratskim sistemima savremenog Sveta. 

- Podsećam da je Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a prilikom svih sprovedenih izbora uspostavljala Misiju za procenu sprovođenja izbora i da su izbori, koje Jovanović, Đilas i saradnici žele ovim posebnim zakonom da ponište, ocenjeni kao relevantni. Na ovaj način Đilas, Jovanović, Jeremić, Obradović, Živković i Trifunović dokazuju da glas birača nije bitan i da su skloni izvršenju političko-pravnog puča na legalno i legitimno izabrane predstavnike naroda, što je nedopustivo i za svaku je osudu - zaključuje Spasić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija