• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

08.09.2019

17:05 >> 17:09

MOSKVA AMERIMA I ZAPADU OBJASNILA POPLAVU POVLAČENJA PRIZNANJA KOSOVA: Kvazi država je neodrživa, svi su ukapirali o čemu se tu radi!

Politika

MOSKVA AMERIMA I ZAPADU OBJASNILA POPLAVU POVLAČENJA PRIZNANJA KOSOVA: Kvazi država je neodrživa, svi su ukapirali o čemu se tu radi!

Podeli vest

Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u nepriznatoj državi Kosovo ukazuje na porast etničkih zločina za 27 odsto, pri čemu su većina žrtava Srbi, saopštio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič

Stalni predstavnik Rusije skrenuo je pažnju OEBS-a da situacija u regionu postaje sve alarmantnija, a visok nivo nezaposlenosti, socijalna ugroženost, veliko učešće stanovništva u trgovini narkoticima, trgovini oružjem, terorističkim i ekstremističkim organizacijama i dalje su norma za Kosovo.

- Posmatranja misije OEBS-a ukazuju na porast zločina na etničkoj osnovi, 27 odsto u poređenju sa drugom polovinom 2018. godine. U ogromnoj većini slučajeva, žrtve su lokalni Srbi. Poslednji nečuveni incident dogodio se 2. septembra u Kosovskoj Mitrovici, gde je u napadu grupe Albanaca srpski mladić ranjen nožem - rekao je Lukaševič na sastanku stalnog saveta OEBS-a u Beču.
 
- Sve je očiglednije da se kvazidržavni entitet na Kosovu pokazao neodrživim. Nije slučajno da broj zemalja koje povlače priznavanje takozvane nezavisnosti raste - istakao je stalni predstavnik Rusije.

 
Prema njegovim rečima, privremene vlasti u Prištini demonstriraju hroničnu nemoć i otvorenu nespremnost za rešavanje akutnih problema za stanovnike regiona.
 
- Kako bi zadovoljili svoje političke ambicije, lokalni političari su se oslanjali na podsticanje ekstremističkog raspoloženja među kosovskim Albancima, uglavnom na račun namernog pogoršanja kosovske krize - istakao je Lučaševič.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jova

pre 4 godine

Albanci su iz svoje države Albanije došli u Državu Srbiju da tu otmu zemlju Kosova od Srba. E to neće moći jer je Bog dao praznu-ne-naseljenu zemlju Kosova Srbima i oni su tu vekovni vlasnici zemlje,a to što su neke zemlje priznale Kosovo neznači ništa po Zakonu Božjim (Jedino mogu platiti oštetu Srbiji oko 300 milijardi dolara što su uništili srbske Firme i oteli nasilo zemlju i ostalo.) Bog je vlasnik Zemlje i Neba,i on postavlja zakone i pravila kako se njegova zemlja može kupiti,a ne Biblijski nepismen čovek. Trampu bi bilo dobro da za svoga mandata povuče svoje vojinike iz Bonstila i preda Kosovo Srbiji,jer izgleda da će opet da ga pobede na izborima tesnom većinom.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija