• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

09.09.2019

21:38

DAJTE MI DAČIĆA, SRUŠIĆU VUČIĆA! Sraman plan žutog tajkuna! DRAGAN ĐILAS TRAŽI PODRŠKU OD AMERIČKIH DIPLOMATA!

Politika

DAJTE MI DAČIĆA, SRUŠIĆU VUČIĆA! Sraman plan žutog tajkuna! DRAGAN ĐILAS TRAŽI PODRŠKU OD AMERIČKIH DIPLOMATA!

Podeli vest

Lider Saveza za Srbiju tajkun Dragan Đilas na tajnom sastanku sa američkim diplomatama prošlog meseca je zatražio od njih da pritisnu lidera SPS Ivicu Dačića da se okrene protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saznaje Informer!

Đilas je svojim sagovornicima doslovce poručio: "Dajte mi Dačića i srušiću Vučića." Tajkun, naime, veruje da bi izlazak Dačića i SPS iz vladajuće koalicije bio politički udarac od koga se Vučić ne bi oporavio!?!

Naši odlično obavešteni izvori prenose da je Đilas priznao da sama opozicija u doglednoj budućnosti ne može da pobedi SNS.

- Đilas nije tražio da Amerikanci nateraju Dačića da sklopi pakt sa njim, ali je predložio da ga pritisnu i nateraju da okrene leđa Vučiću. Đilas je ubeđen da bi Vučić bez SPS imao veliki problem i zato mu je glavna ideja da kako zna i ume izvuče Dačića iz vladajuće koalicije. On je Amerikancima čak rekao i da sam ima neke svoje ljude u vrhu SPS koje će aktivirati kada za to dođe vreme... - prenosi naš izvor, koji je upoznat sa detaljima susreta Đilasa sa američkim diplomatama.

Da nešto opasno sprema, indirektno je potvrdio i sam Đilas, koji je juče najavio 'oluju u Srbiji'.

(FOTO) FRKA U OPOZICIJI! Član Glavnog odbora DS poručio Đilasu: Ima da udaram i tebe i tvoje botove iz SSP!

"Ko ne sluša buru, slušaće oluju. A u ovoj zemlji se mnogo namračilo i uskoro će početi da pada... Da li će da padne neka vlast, to ćemo da vidimo", napisao je Đilas na društvenim mrežama.

Komentarišući ove navode, politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da je jasno da SZS nema nikakve šanse da dođe na vlast i izbegne debakl na izborima, zbog čega su se i odlučili na bojkot.

- Jasno je da ovaj skup stranaka, uprkos slabom rejtingu, po svaku cenu želi da sruši vlast. Veliko je, međutim, pitanje da li bi izvlačenjem SPS iz vladajuće koalicije došlo do promena nakon izbora, s obzirom na činjenicu da je SPS znatno slabija stranka sa šest ili sedam odsto podrške, dok Vučić i SNS sami imaju iza sebe natpolovičnu većinu birača - naglašava Vukoičićeva.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je ovo Đilasov pokušaj da primeni 'Manter-Tadić-Mišković metod iz 2008. godine, kada su socijalisti počeli kampanju Miloševićevim govorom, a završili je kao najveći evropejci'.

- Jasno je i da Đilas zbog istrage oko 'Dajrekt medije' postaje spreman na sve u političkom smislu. Ima samo jedna promenjena okolnost. Narod mnogo više veruje Vučiću nego Đilasu. Toliko da se ovog puta ni Dačić ne koleba, već nastupa kao potpuno lojalni koalicioni partner - zaključuje Stanković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 4 godine

Ovo nema veze sa zutima,ovo je upozorenje Dacicu da ne talasa jer SNS masinerija sve sa drzavnim tabloidima i ruzicastim televizima ce ga rastrgnuti po medijima.

Aleksandar

pre 4 godine

Ti Srbine Dragane ili sta li si vec!? Mala deca znaju da je Dacic i sva ta klika iz SPS spremna zarad ucesca u vlasti da sklope pakt i sa samim "Djavolom", a posebno imajuci u vidu njihovu politiku plivanja uz sve pobednicke stranke po principu "Nas i Rusa 300 miliona"! Ovog puta malo sutra, pa i da izadju iz vlasti ne bi se osetilo, oni Vicicu nisu ni trebali, a i ne trebaju mu. Medjutim tu je drugi problem koji je mnogo mnogo veci, a to je sto ce onda velika vecina funkcionera SPS da bude pohapsena, jer ta stranka je "Kancer" za Srbiju, a greska je sto nisu zakonom zabranjeni 2000 Godine. E toliko o tim plasenjima "Mecke sa resetom" Malo realnosti molim.

Miroljub

pre 3 godine

Narod Srbije je video ko je Djilas.sigurna sam da se ta greska vise nece ponoviti i da Djilas nece pljackati svoj narod.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija