• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer

10.09.2019

21:52 >> 22:01

UGLJANIN: SRBI DA PODRŽE SPECIJALNI STATUS SANDŽAKA DA NE BI PLAĆALI RATNU ODŠTETU! Ovakvu glupost mogao je da smisli samo on, DA NIJE ŽALOSNO, BILO BI...

Politika

UGLJANIN: SRBI DA PODRŽE SPECIJALNI STATUS SANDŽAKA DA NE BI PLAĆALI RATNU ODŠTETU! Ovakvu glupost mogao je da smisli samo on, DA NIJE ŽALOSNO, BILO BI...

Podeli vest

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka poslala je zvaničnicima Srbije, Crne Gore i međunarodne zajednice Platformu za rešavanje statusa Sandžaka, rekao je lider ove partije Sulejman Ugljanin. On je optužio međunarodnu zajednicu da je "prećutno tolerisala velikosrpsku okupaciju Sandžaka od 1918. godine do danas"

- Vreme je da međunarodna zajednica ispravi tu grešku i vrati Sandžak na upravljanje građanima kojima i pripada. U skladu sa tim, Platforma za rešavanje statusa Sandžaka je naš doprinos normalizaciji odnosa, demokratizaciji i regionalnoj stabilnosti, u procesu evropskih i NATO integracija zemalja nastalih raspadom bivše SFRJ - rekao je Ugljanin.

On je istakao da je Platformom predviđeno uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću, kao trajan i stabilan mehanizam koji osigurava nesmetan društveni i ekonomski razvoj i pruža jednake šanse za sve građane.

- Motiv Srba i Crnogoraca koji žive u Sandžaku da podrže uspostavljanje specijalnog statusa je, pored ostalog, taj što građani Sandžaka neće imati obavezu da plaćaju ratnu štetu Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu za zločine, koje su počinile takozvane srpske snage prilikom teritorijalnih osvajanja silom i etničkim čišćenjem tokom 90- tih godina - rekao je Ugljanin.

On je ponovio da je specijalni status Sandžaka ključ je za rešavanje političkih i teritorijalnih sporova susednih država i naroda na Balkanu i da treba da bude nukleus regionalne stabilnosti i saradnje.

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) pokrenulo je u maju ove godine inicijativu za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak, a kasnije je poslalo zahtev republičkim organima Srbije i Crne Gore za uspostavljanje ovog statusa za tu regiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 4 godine

Suljo, Sandžak ne postoji - ima samo RAŠKA OBLAST. I zapamti da si u Srbiji !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija