• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.09.2019

11:15

(FOTO) PALMA SA PREMIJERKOM VJORIKOM DANČILOM: Srbija nema većeg prijatelja i boljeg komšiju od Rumunije!

Politika

(FOTO) PALMA SA PREMIJERKOM VJORIKOM DANČILOM: Srbija nema većeg prijatelja i boljeg komšiju od Rumunije!

Podeli vest

Drugog dana posete Rumuniji Dragana Markovića Palmu i delegaciju koju predvodi primila je predsednica Vlade Rumunije Vjorika Dančila

 

Dančila je na početku sastanka istakla jako dobru saradnju između Srbije i Rumunije, naročito ističući saradnju u okviru kvadrtiterale Grčka, Rumunija, Srbija i Bugarska.

- Želimo još više da produbimo našu saradnju a vaša poseta Rumuniji će sigurno dati doprinos još boljim odnosima naše dve države - rekla je premijerka Rumunije Vjorika Dančila.


Dragan Marković Palma se na početku zahvalio predsednici Vlade Rumunije na dobroj saradnji.

- Veže nas istorija, Srbija i Rumunija nikada nisu imali sukobe i nikada nisu ratovale, veže nas pravoslavlje, jer 90% procenata stanovnika Rumunije su pravoslavci, veže nas Dunav, Đerdap i činjenica da niste priznali nezavisnost Kosova - istakao je Marković.

- Rumunija i Srbija imaju dobru saradnju. Robna razmena između naših država iznosi oko 1,6 milijardi evra i svakako da ima dosta prostora da se poveća robna razmena - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

 

Foto: informer.rs

- Srbija ima nikad veću međunarodnu popularnost zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru inostranih poslova Ivici Dačiću. Srbija očekuje od Rumunije da nastavi da podržava Srbiju na evropskom putu. Najveći problem jesu takse od 100% koje je uvela Kosovska administracija. Time se direktno krši CEFTA sporazum čiji ste i vi potpisnik, krši se rezolucija 1244 UN koja je i sada na snazi i ne poštuje se Brisrlski sporazum čiji je garant i EU. Siguran sam da ćete vi nastaviti da podržavate Srbiju i da Srbija nema većeg prijatelja i boljeg komšiju od Rumunije - zaključio je Marković.

- Hvala vam na lepim rečima i vašoj iskrenosti. Uvek ću podržavati Srbiju - rekla je na kraju sastanka predsednica Vlade Rumunije Vjorika Dančila.
 

Foto: informer.rs

Tokom dvodnevne posete Rumuniji Dragan Marković Palma se pored predsednice Vlade Rumunije sastao i sa 3 ministra u Vladi ove države, sa ministrom za biznis, trgovinu i investicije gospodinom Stefanom Radu Opreom, sa ministrom za omladinu i sport Konstantinom Bogdanom Mateijem, sa ministrom za regionalni razvoj i javnu administraciju Danijelom Sučiom, sa zamenicom predsednika Doma poslanika Karmen Mihalčesku , sa članovima parlamentarne grupe Rumunsko - srpskog prijateljstva, članovima jevrejske zajednice u Rumuniji, tako da možemo zaključiti da je poseta delegacije koju je predvodio Marković izuzetno sadržajna i uspešna.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija