• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

11.09.2019

13:05

VUČIĆ O IZBORU TROČANJIJA: Verujem u značajnu podršku!

Politika

VUČIĆ O IZBORU TROČANJIJA: Verujem u značajnu podršku!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom kandidature Lasla Tročanjija za evropskog komesara za proširenje, da se radi o prijatelju i regiona i Srbije i da očekuje da ćemo imati njegovu veliku podršku

"Mnogo veću, nego da su neki drugi bili izbarani, da budem iskren", dodao je on.

"Srbija pozdravlja njegov izbor. Važno je da je to neko iz regiona, ali neko ko ima balansirani pristup, neko ko je iskreni prijatelj regiona, neko ko je sve samo ne neprijatelj Srbije. Mi ga poznajemo, reč je o izuzetnom čoveku, marljivom, posvećenom i verujemo da će to značiti puno u daljem napretku Srbije", kazao je Vučić.

On je dodao da to zavisi pre svega od zemalja članica, a ne od jednog čoveka, ali da veruje da ćemo imati veliku i značjanu podršku u narednom periodu.

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ I ZEMAN POSLE SASTANKA! ZEMAN: KOSOVO VODE ZLOČINCI i nije im mesto među demokratskim zemljama!

Kaže da je za to znao već pre nekoliko dana i najavio na jednoj večeri u Budimpešti da će se tako dogoditi, uprkos pisanju svih regionalnih i evropskih medija u to vreme.

"Ne možete da potcenjujete Višegradsku grupu, ona je veoma ozbiljna sila u EU. Bio sam sa sa Pelegrinijem, Babišom i Orbanom na večeri i znao sam da je to njihova ideja i da će se oni boriti za to", rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija