• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/rts

11.09.2019

19:58

(VIDEO) STRAŠNO! KONVOJ RTS KONAČNO PUŠTEN NA KOSOVO! Šiptari ih držali na granici 25 SATI! RTS: Naši radnici će izdržati ovo ponižavanje zbog Srba na severu Kosmeta!

Politika

(VIDEO) STRAŠNO! KONVOJ RTS KONAČNO PUŠTEN NA KOSOVO! Šiptari ih držali na granici 25 SATI! RTS: Naši radnici će izdržati ovo ponižavanje zbog Srba na severu Kosmeta!

Podeli vest

Karavan Radio-televizije Srbije "Najlepše narodne pesme", koji je krenuo u Kosovsku Mitrovicu, zaustavljen na prelazu Jarinje, ušao je na Kosovo, objavio je RTS

Kako se navodi, kosovske vlasti nIsu dozvoljavale ulazak ekipe, i pored uredno dostavljene papirologije, a konvoj sa opremom čekao je na Jarinju 25 sati.

Kako je saopštio RTS, njihov konvoj je tek zahvaljujući dobroj volji i angažovanju dve žene, direktorke JP mreže "Most" i ministarke lokalne samouprave u kosovskoj vladi, ušao na teritoriju KiM.

Tako je tek danas u šest popodne konvoj sa tehničkom opremom, radnicima RTS-a i Stage System-a ušao je na teritoriju Kosova i Metohije.

RTS je ranije saopštio da karavan "Najlepših narodnih pesama" 12. septembra treba da se održi u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda, kao i da je predviđen direktan prenos na programima radija i televizije Javnog servisa.

Pored blagovremeno podnete, uredne dokumentacije neophodne za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15 sati na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja- navodi RTS u saopštenju, u kome se dodaje da su mu se danas pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda - voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje.

 

ŠIPTARSKI TEROR: Po osnovu "tajnih optužnica" na Jarinju uhapšen Srbin!

RTS je javno uputio protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima, jer se dovodilo u pitanje mogućnost valjane tehničke realizacije koncerta u Kosovskoj Mitrovici.

- Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati- navedeno je u ranijem saopštenju RTS.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Ovuda nećete proći preko oranja.Šta smo doživeli.

Crna ovca

pre 4 godine

A Srbe iz enklava niko i ne pominje? Niko se ne pita imaju li šta da jedu jer su prodavnice prazne još od Vidovdana!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija