• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin

12.09.2019

18:13 >> 18:17

DŽONSON: Dogovor Beograda i Prištine biće od KORISTI ZA OBE STRANE!

Politika

DŽONSON: Dogovor Beograda i Prištine biće od KORISTI ZA OBE STRANE!

Podeli vest

Moramo da objasnimo narodima na KiM i u Srbiji da je sporazum, koji im se možda ne dopada, u njihovom najboljem interesu, izjavio američki senator Ron Džonson

Džonson je, podsetimo, prošle nedelje posetio i Beograd i Prištinu.

On je za ukrajinski servis Glasa Amerike poručio da je na liderima u Beogradu i Prištini da odluče da li mogu da postignu sporazum.

- Ono što mogu da kažem jeste da je ovo moja četvrta poseta regionu, da sam se sastao sa obojicom predsednika, predsednik Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da je ovo deveti put da smo se sastali. Proteklih nekoliko godina sam dosta angažovan na ovom pitanju - kazao je senator Džonson.

Prema njegovim rečima, i Priština i Beograd očekuju „veće američko liderstvo" u pregovorima.

- Mislim da ćemo im ga ponuditi, ali ne u smislu nametanja i pritiska, već samo podrške njihovim naporima i stvaranju uslova, u kojima će moći da računaju na podršku SAD i EU pošto postignu dogovor.

On je dodao da je potrebno ukazati svim građanima i na Kosovo i u Srbiji "da je dogovor u njihovom najboljem interesu i da će biti mnogo koristi, u smislu daljih integracija u evropsku ekonomiju, veće slobode putovanja, uspešnije ekonomije, jer kada se postigne dogovor biće lakše privući strane investicije".

Džonson je zaključio da upravo zato treba da se prevaziđe ovaj zastoj i naglasio da je donekle američki zadatak i zadatak lidera da "građanima prodaju možda ne sam dogovor, jer bi to možda bilo teško, nego njegove prednosti i koristi".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 4 godine

Nesto nisam videla i da nam u ovoj situaciji fale investitori. Dosta sa bajkama.

sudija

pre 4 godine

Kakvi vasi interesi? Skinite sapu sa Srbije da ne ostanete na kraju bez nje.

Andjus

pre 4 godine

Da li i jedan jedini americki, nazovi diplomata, procita sta je izjavio?

Solunac

pre 4 godine

Ako ne prihvatimo šta? Sankcije, bombardovanje,pljačka.... Okanite se Srbije . Nije Srbija vaš neprijatelj. Pustite i nad i Šiptare na miru!?

Dragisa

pre 4 godine

Neka se dogovori prvo sa Francuskom oko Luizijane i sa Meksikom u vezi Novog Meksika,pa neka se javi kakva su im iskustva ,mogu slobodno i da Alasku vrate Rusima...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija