• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.09.2019

20:23

SRBIJA POSTALA VAŽAN FAKTOR U SVETU! Lončar: Našoj zemlji mesto u Bordu Svetske zdravstvene organizacije, PREPOZNALI SU NAŠ TRUD I RAD!

Politika

SRBIJA POSTALA VAŽAN FAKTOR U SVETU! Lončar: Našoj zemlji mesto u Bordu Svetske zdravstvene organizacije, PREPOZNALI SU NAŠ TRUD I RAD!

Podeli vest

Srbiji je ponuđeno da ima svog predstavnika u Bordu direktora Svetske zdravstvene organizacije, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da to znači da će Srbija moći da bude u svim tokovima koji se dešavaju u svetu kada je u pitanju zdravstvo i da utiče na mnoge odluke

- To znači da ćemo moći da utičemo na mnoge odluke, poboljšamo položaj Srbije i pomognemo u kriznim situacijama koje se dešavaju, što do sada nismo imali prilike - rekao je Lončar u telefonskoj izjavi za TV Pink.

Takođe, dodao je, Srbija će moći da bude u svim tokovima koji se dešavaju u svetu kada je u pitanju zdravstvo koje je, podsetio je, izuzetno osetljiva oblast.

- U Svetskoj zdravstvenoj organizaciji su videli koliko mi ulažemo u zdravstvo, opremu, usavršavanje ljudi, poboljšanje uslova, izgradnju novih objekata i obnovu starih... sve ono što se decenijama nije radilo - dodao je Lončar.

Lončar se danas, u sedištu Svetske zdravstvene organizacije u Kopenhagenu, sastao s novoizabranim direktorom te organizacije za Evropu Hansom Klugeom, koji je ponudio Srbiji da ima svog predstavnika u Bordu direktora ove organizacije.

To će biti prvi put da Srbija i njen zdravstveni sistem dobiju ovako visoko pozicionirano mesto u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nk5353

pre 4 godine

Ja to ne bi tako okarakerisao..--da to znači da će Srbija moći da bude u svim tokovima koji se dešavaju u svetu kada je u pitanju zdravstvo i da utiče na mnoge odluke---Pre bi rekao:- da to znači da će SZO moći da bude u svim tokovima koji se dešavaju u Srbiji kada je u pitanju zdravstvo i da utiče na mnoge odluke! Lakse ce oni preko "TOG NASEG COVEKA" nego mi njima "SA TIM NASIM COVEKOM" Mutna je to "organizacija"

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija