• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

19.09.2019

12:37

(VIDEO/FOTO) SASTANAK VLASTI I OPOZICIJE NA FPN! Stefanović: SNS predložio set mera za unapređenje izbornog procesa!

Politika

(VIDEO/FOTO) SASTANAK VLASTI I OPOZICIJE NA FPN! Stefanović: SNS predložio set mera za unapređenje izbornog procesa!

Podeli vest

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je SNS danas, na sastanku vlasti i opozicije, predložila set mera za unapređenje izbornog procesa, a da će sa konačnim predlogom, usaglašenim sa koalicionim partnerima, izaći u ponedeljak, te dodao da su to mere za koje su spremni da se obavežu da će ih implementirati u narednom, kratkom roku

Stefanović je nešto ranije napustio sastanak vlasti i opozicije na FPN-u zbog obaveza, a novinarima je rekao da će taj kompletan set mera, u odnosu na ovaj danas dostavljen učesnicima sastanka, obuhvatiti i predloge koje su dobili kasno sinoć od Stalne konferencije gradova i opština.
 

Foto: Tanjug

On je rekao da su sve te mere rezultat ne samo dijaloga koji je u toku, već i onog koji vlast vodi sa OEBS i ODHIR, od 2003. godine.


- Te mere će suštinski unaprediti način odvijanja izbora, kao i sve koje treba da podrže izborni proces na način da se ozbiljno izborimo protiv slabosti i nepravilnosti i koje su postojale i 2008. i 2012. godine, jer želimo najčistiji izborni proces - rekao je Stefanović.

Naveo je da rade sa OEBS-om od 2012, ali kroz pooštravanje kaznene politike, davanje više nadleznosti Agenciji za borbu protiv korupcije, kao i kroz konkretne mere koje će omogućiti zabranu funkcionerske kampanje, u smislu pritisaka na zaposlene u javnim preduzećima, korišćenja prostora i resursa javnih preduzeća, definisanja šta je to javni resurs, zloupotreba javnih skupova u predizbornom periodu.

(FOTO) SASTANAK VLASTI I OPOZICIJE NA FPN, tema zaštita i unapređenje biračkog prava!

Foto: Tanjug

Stefanović je rekao da taj set mera ne predlaže samo izmene zakona već i obuku i načine kako će se tehnički sprovoditi određene mere.

Građani će tako moći, između ostalog, da provere da li je u biračkoj knjizi, ako nije glasao, ostalo prazno mesto ili je njihov glas zloupotebljen, naveo je Stefanović i dodao da je to rešeno tako sto će nakon glasanja ta knjiga biti odvojena od glasačkih listića, a obe vreće će biti zapečaćene.


- Hoćemo da razgovaramo sa svima, da obezbedimo bolje izborne uslove i svi su dobrodošli, uključujući i Dejvida Mekalistera - rekao je Stefanović.

On je najavio da će se u ponedeljak nastaviti razgovori sa predstavnicima OEBS i ODIHR.

Dodao je da će učiniti sve da se popune mesta nedostajućih članova REM-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija