• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.09.2019

17:50

PRIŠTINA PONOVO ZADAJE UDARCE! Rakić: Severna Mitrovica dobila nedovoljan budžet, OBEZBEDIĆEMO DODATNA SREDSTVA!

Politika

PRIŠTINA PONOVO ZADAJE UDARCE! Rakić: Severna Mitrovica dobila nedovoljan budžet, OBEZBEDIĆEMO DODATNA SREDSTVA!

Podeli vest

Sredstva koja je Priština opredelila ograničena su budžetom i nedovoljna za potrebe grada, izjavio je danas gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić na javnoj raspravi o budžetu za 2020. godinu

On je obećao građanima da će se opština potruditi da obezbedi dodatna sredstva, preko drugih ministarstava, javlja Kosovo onlajn.

Ministarstvo finansija je za opštinu Severna Mitrovica za 2020. godinu izdvojilo 6,2 miliona evra.

Direktor direkcije za zdravstvo i socijalna pitanja u opštinskoj administraciji Vladimir Jakšić predstavio je predloženi budžet za narednu godinu, s posebnim osvrtom na kapitalne investivije u iznosu od blizu dva miliona evra.

On je naglasio da opredeljena sredstva nisu podložna promenama i izdvojena su u iznosima koji su predstavljeni.

Za javnu infrastrukturu namenjeno je nešto više od 700.000 evra, za obrazovanje 738.783 evra i za zdravstvo 527.792 evra.

Svi predlozi građana su ocenjeni kao opšte korisni i realni i formalno su glasanjem usvojeni.

Foto: printscreen RTS

Javnoj raspravi su prisustvoli ministarka lokalne samouprave i administracije Adrijana Hodžić, potpredsednik Srpke liste Igor Simić, predstavnici opštinske administracije, međunarodnih organizacija, odbornici, građanji i predstavnici lokalnih organizacija.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija