• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

20.09.2019

22:43 >> 22:45

MILOGORCI, ZABILI NOVI NOŽ U LEĐA SRBIJI: Vojska CG sa Šiptarima na vojnoj vežbi "Albanski napor 19"! POSLALI DVA VOJNIKA, VALJDA VIŠE I NEMAJU!

Politika

MILOGORCI, ZABILI NOVI NOŽ U LEĐA SRBIJI: Vojska CG sa Šiptarima na vojnoj vežbi "Albanski napor 19"! POSLALI DVA VOJNIKA, VALJDA VIŠE I NEMAJU!

Podeli vest

Sramnom odlukom da učestvuje na vježbi "Albanski napor 19" Ministarstvo odbrane Crne Gore još jednom je pljunulo na našu svetlu vojničku tradiciju i oskrnavilo žrtvu hiljada najboljih crnogorskih sinova, koji su u Prvom balkanskom ratu pali za oslobođenje Metohije

Vojska Crne Gore potpisala je Tehnički sporazum između država članica NATO saveza da će zajedno sa samozvanim Ministarstvom Kosovskih snaga bezbednosti učestovati u vežbi Albanski napor 19 (Albanian effort 19).

- U skladu sa Članom 4b Zakona o upotrebi jedinica Vojske Crne Gore, ministar odbrane odobrio je učešće dva pripadnika Vojske Crne Gore na vježbi Albanski napor 19 (Albanian effort 19) - saopšteno je.

Svojom brojnim stanjem i oskudnom tehničkom opremljenošću Vojska Crne Gore nema kapaciteta da suštinski doprinese bilo kojoj ozbiljnijoj vojnoj aktivnosti. Tako je i sa vojnom vežbom "Albanski napor 19", reagovao je Igor Damjanović, analitičar.

- Međutim, NATO pakt kao da se rukovodi olimpijskim motom "važno je učestvovati", pa je primorao Ministarstvo odbrane Crne Gore da na vojnu "Albanski napor 19" pošalje 2 vojnika i tako formalno poveća broj zemalja učesnica. Iako učešće crnogorskih vojnika neće predstavljati nikakav materijalni doprinos, ono će uputiti snažnu moralnu poruku Srbiji, da u slučaju eventualnog sukoba na Kosovu i Metohiji crnogorska vojska, pa i simbolično stajaće, na suprotnoj strani - istakao je Damjanović i apostrofirao:

- Sramnom odlukom da učestvuje na vežbi "Albanski napor 19" Ministarvo odbrane Crne Gore još jednom je pljunulo na našu svetlu vojničku tradiciju i oskrnavilo žrtvu hiljada najboljih crnogorskih sinova, koji su u Prvom balkanskom ratu pali za oslobođenje Metohije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Pa i dole sad ima više albanaca, šiptara,pa verovatno im priprema teren.

Puki

pre 4 godine

Isto tako je i Srbija zabila nož u leđa Rusiji potpisavši tehnički sporazum sa NATO o pristupanju borbenoj grupi HELBROK koja je uperena protiv Rusije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija