• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2019

10:52

DODIK PRED SASTANAK S VUČIĆEM: Jedinstveno za interese srpskog naroda!

Politika

DODIK PRED SASTANAK S VUČIĆEM: Jedinstveno za interese srpskog naroda!

Podeli vest

Od predsedika Aleksandra Vučića ću tražiti da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom garantuje postojanje Republike Srpske i tako pokažemo da su sve pretnje Bakira Izetbegovića prazne priče, rekao je srpski član predsedništva BIH Milorad Dodik uoči današnjeg sastanaka predstavnika RS sa Vučićem u Beogradu

- Pokušaćemo politički da delujemo. Srbija je danas važna i stabilna i jedina može da garantuje mir, ali očekujemo da kao potpisnica Dejtonskog sporazuma garantuje i našu slobodu i postojanje Republike Srpske - rekao je Dodik za tv Prva zaključujući da više nije moguć rat u BiH, ali da je moguća odluka o samostalnosti RS.

Dodik je ponovio da je deklaracija SDA antidejtonska i antiustavna, pa kao takva ne može biti osnov za razgovore o bilo kakvom uređenju BiH.

NEMA NIKAKVE REPUBLIKE BiH! Dodik reagovao na Bakirovu deklaraciju: Srbi NEĆE TRPETI TORTURU Bošnjaka!

- Reč o opštemuslimanskoj deklaraciji koja vodi ka tome da Republika Srpska treba da proglasi nezavisnost i ujedini se sa Srbijom.

Prema njegovim rečima, svi u Srbiji bi trebalo da se okupe oko rukovodstva i predsednika Aleksandra Vučića i učine sve da snažna Srbija izađe na međunarodni plan i bori se za rešavanje pitanja Kosova i Metohije u svom interesu.

- Vučić vodi dobru politiku za Srbiju i po pitanju Kosova i Metohije, koji podrazumeva potpunu zaštitu Srba i interesa države na tom prostoru. Jedna od tih varijacija rešenja koja se pominju može biti da čcetiri opštine sa severa pokrajine ostanu u Srbiji, ali bi to isto tako podrazumevalo i RS u sastavu Srbije. Ako je to rešenje, ja nisam daleko od toga - rekao je Dodik za tv Prva.

DODIK ĆE TEK SADA NAVUĆI BES ZAPADA, PRE SVIH BRITANACA: Sve odluke Petriča, Ešdauna i drugih visokih predstavnika pravno su ništavne!

On je pitao kakav je smisao u tome da se odugovlači sa traženjem rešenja.

- Imamo tako velika goruća pitanja koja mogu imati globalni karakrter - Kosovo i Metohiju i BiH sa Republikom Srpskom. Zašto držati otvorena ta pitanja i dalje, umesto da ih završimo i usmerimo se na razvoj.

Na pitanje sta misli o ideji da se svi problemi na Zapadnom Balkanu rešavaju u paketu, Dodik kaže da su pitanja Republike Srpske i KiM povezana, jer su suštinska pitanja srpskog naroda. "Primarno državno pitanje Srbije jeste Kosovo i Metohija, ali primarno nacionalno pitanje je RS u kojoj živi milion Srba".

Dodik je upozorio i da je velika opasnost za BiH povratak nekadašnjih boraca Islamske države iz Sirije, a prema podacima reč je o čak 500 bivših terorista i njihovih porodica.

Prema njegovim rečima, NATO je dva puta bombardovao srpski narod i za RS nije opcija priključenje Alijansi. S druge strane, Dodik ne isključcuje saradnju sa tim vojnim savezom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija