• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2019

12:57

VESIĆ: Ðilas nema nikakvu politiku

Politika

VESIĆ: Ðilas nema nikakvu politiku

Podeli vest

Aleksandar Vučić, i pre njega Zoran Ðinđić, su jedini političari u novijoj istoriji Srbije koji su razumeli problem KiM, razumeli da Srbi i Albanci moraju da postignu istorijski sporazum i znali da moraju da se dese bolni kompromisi sa obe strane, kaže funkcioner SNS Goran Vesić

 - To je mnogo hrabro, jer tako govoriti ljudima nije popularno. Lakše bi bilo da pričate kao Dragan Ðilas. Vučić priča stvari koje nisu popualne, ali ljudi vide kod njega emociju i vide da radi za Srbiju - rekao je Vesić za TV Pink.

Sa druge strane, Ðilasov plan za Kosmet je da se Srbi isele sa KiM, kaže Vesić, komentarišući snimak iz 2013. godine na kojem Ðilas govori o problemu KiM.

 - On je bio i pre dva dana pred Predsedništvom, ponudio je svoj plan. Njegov plan za KiM je da se Srbi isele. To je plan da Srbi izađu, da njegov savez za Kosovo bude tamo u vlasti. Njegov savez se na KiM zove Savez za Kosovo, ne za Srbiju, a naša lista se zove Srpska lista -  rekao je Vesić.

Kako kaže, Ðilasov plan pokazuje koliko je on neozbiljan političar.

 - Ðilas je politički šarlatan, koji kaže - ja imam neki plan, neću da ga otkrijem. A, pre šest godina kaže da je plan da se Srbi isele sa KiM. Pa, to je plan Haradinaja. Onda reci - imam Haradinajev plan, hoću da ga sprovedem. To treba otvoreno da kaže građanima - rekao je Vesić.

Komentarišući snimak u kojem se čuje kako Ðilas, pre nekoliko godina dok je bio na vlasti, preti otkazom policajcu koji ga je zaustavio zbog prekršaja, Vesić je rekao da to pokazuje kako bi se Ðilas ponašao kada bi opet bio na vlasti.

 - Ne mogu da verujem da se neko tako ponaša prema policajcima. Da li se iko, ikada tako ponašao? To je takva bahatost, takav prezir prema ljudima -  rekao je Vesić.

Kako je rekao, snimak je nastao u vreme kada je Ðilas bio državni funkcioner, pa se, kaže, može zamisliti kako se ponašao prema drugim ljudima.

 - Sve što je rekao policajcu, rekao bi svakom građaninu. Zato on i neće na izbore, jer neće da ga biraju građani i misli da neko treba dekretom da ga postavi -  rekao je Vesić.

Naveo je i da je pre nekoliko meseci Ðilas jednom policajcu rekao "šta ćes ti da radiš kad ja dođem na vlast", te dodao da cela Ðilasova politika staje u tu rečenicu - šta će neko da radi, ako on dođe na vlast.

 - On misli da je bogom dan, da vodi vlast, da treba da pravi pare. Kao što je rekao policajcu, kaže i svojim koalicionim partnerima -  rekao je Vesić.

Vesić je rekao da primer Mosta na Adi najbolje pokazuje kako je Ðilas radio.

(VIDEO) VESIĆ: Kocke su od jablaničkog granita, a preslaganje neće koštati ni dinar



Most je, kaže Vesić, koštao skoro 500 miliona evra, a bio je bez pristupnih saobraćajnica, pa je nakndadno urađena pristupna saobraćajnica od Tošinog bunara za 13 miliona evra, postavljene šine za 15 miliona evra, radi se Bulevar patrijarha Pavla, silazak ka Rakovici, što će koštati 25 miliona, a mora da se uredi i Topčiderski tunel što vredi oko 100 miliona.

 - Ðilas je na 500 miliona, islplatio izvođaču 39 miliona evra za dodatne radove, a 14 miliona je platio nagradu izvođaču, jer je za Novu godinu otvorio most, kad je njemu trebalo u izbornoj kampanji. Za milion evra je platio liftove koji danas ne rade, a nas napada što teramo izvođača da promeni kocke na Trgu i to o njihovom trošku -  rekao je Vesić.

Da bi most bio funkcionalan, moramo da damo još 150 miliona evra, rekao je Vesić.

Kaže da se i juče, na primeru pucanja vodovodne cevi u centru grada videlo je kakva je politika Dragana Ðilasa, odnosno videlo se da politike nema, da opozicija čeka da se desi nešto, pa da onda likuju, jer, kaže, ako se ne desi neka nesreća - oni nemaju temu.

Dodao je da je Ðilas govorio negativno i o Beogradu na vodi, Slaviji, garaži na Obilićevom vencu, koja je pre neki dan dobila nagradu za najbolju rekonstrukciju.

Kako kaže, u Beogradu se svake godine izdaju građevnske dozvole za milion kvadrata, da je u gradu skoro 2.000 aktivnih gradišta i 200 kranova, da izvođači plaćaju naknadu za građevinsko zemljišto, a taj novac se ulaže u izgradnju kanalizacije i vodovoda tamo gde nedostaju.

 - Za njihovo vreme je Beograd stajao i to je najveći Ðilasov poraz. U Beogradu se radi, to pokazuje da se Srbija razvija, to je pobeda Vučica i Srbije, a tu je problem Ðilasa jer on ne želi da Srbija napreduje -  rekao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lela

pre 4 godine

Od uvek je gledao samo sebe Djilas i zavlacio i lagao svoj narod.

Milos

pre 4 godine

Има политику да како год отме власт и дочепа се монопола управљања касама и имовином државе! Ништа друго га не занима!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija