• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs

21.09.2019

13:28

TITO LIČNO SAKRIO DOKAZE O GENOCIDU NAD SRBIMA U JASENOVCU! Jednog čoveka zadužio da ih pošalje na OVU TAJNU LOKACIJU! Ranković smenjen jer je otkrio ZAVERU!

Politika

TITO LIČNO SAKRIO DOKAZE O GENOCIDU NAD SRBIMA U JASENOVCU! Jednog čoveka zadužio da ih pošalje na OVU TAJNU LOKACIJU! Ranković smenjen jer je otkrio ZAVERU!

Podeli vest

Nekadašnji predsednik Predsedništva SFRJ Borisav Jović otkrio je tajnu koja je čuvana od 1966. godine

On tvrdi da je Josip Broz Tito u najvećoj tajnosti prebacio u Vatikan dokumentaciju sa najgorim dokazima o stravičnim ustaškim zločinima u Jasenovcu.

To je učinio uz pomoć odanog saradnika, hrvatskog funkcionera Ivana Steve Krajačića, a jedini koji je za to saznao bio je Aleksandar Leka Ranković, tada potpredsednik države, zbog čega je ekspresno smenjen i oteran u potpunu ilegalu. Zvanično obrazloženje bilo je da je prisluškivao Tita, u šta gotovo niko ni tada nije poverovao.

- Ranković je sasvim slučajno saznao šta je Tito uradio, i to od našeg ambasadora pri Svetoj stolici koji je to doznao unutar Vatikana. Tita je zgranulo kako je Ranković to mogao da otkrije i zaključio je da ovaj sigurno ima paralelnu obaveštajnu službu - otkrio je Jović.

Kako priča Jović, Ranković se tokom jednog prijema na Dedinju suočio s Brozom i rekao mu šta je saznao. Time je i zapečatio svoju političku karijeru. Bukvalno nekoliko sedmica kasnije na čuvenom Brionskom plenumu Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije, 1. jula 1966, Ranković je smenjen i izbačen iz partije.

Foto: SFRJugoslavija

Jović objašnjava da je za sve što se događalo saznao 1975. godine, kada je tek bio postavljen za ambasadora SFRJ u Rimu. Njega je, kako priča za Srpski telegraf, o tome u italijanskoj prestonici obavestio čovek čije ime ne želi da otkrije, a koji je prethodno od tadašnjeg jugoslovenskog ambasadora u Vatikanu (Hrvat Vjekoslav Cvrlje, prim. aut.) saznao da je Tito lično naredio uklanjanje dokumenata koji direktno svedoče o stradanju Srba u Jasenovcu.

 

 

TITO OŠAMARIO JOVANKU ZBOG 60 GODINA MLAĐE MASERKE! Skandal o kome je bilo ZABRANJENO da se priča!

Prilikom otvaranja mauzoleja posvećenog jasenovačkim žrtvama 31. jula 1968, dve godine nakon sklanjanja dokumenata o zločinima u Vatikan, među prisutnim predstavnicima vlasti nalazio se i Stevo Krajačić. Kad se svečanost završila, misleći da je mikrofon isključen, on je promrmljao u bradu, obraćajući se srpskim borcima: "Ovde smo vas premalo pobili". Ali mikrofoni su bili uključeni i nastao je skandal zbog kojeg je posle nekoliko dana podneo ostavku na članstvo u partiji.

- Taj čovek rekao mi je da budem veoma oprezan pošto je to informacija koja tada ni u ludilu nije smela javno da se iznese. Tito je bez znanja Leke Rankovića, u strogoj i najvećoj tajnosti, celokupnu dokumentaciju o zločinima u Jasenovcu prebacio Svetoj stolici - tvrdi Jović.

ŠOK PRIČA! TOMA FILA OTKRIO ZAŠTO NIJE OBJAVIO MEMOARE JOVANKE BROZ: Znao sam da sa njima NE BIH STIGAO NI DO VRATA!

Dodaje da je Tito sve uradio uz pomoć tadašnjeg predsednika hrvatskog sabora Steve Krajačića.

- Tita je tada zaprepastilo kako je Ranković to uopšte mogao da otkrije, otud i priča o prisluškivanju. Ipak, cilj je postigao i ta dokumenta nikad nisu ugledala svetlost dana - zaključuje Jović.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 4 godine

Dobri Leka, kao potpredsednik Demokratske Federativne Jugoslavije potpisao akt o zabrani povratak Srba pobeglih sa Kosova u toku okupacije, bio miran i tih kad je poginuo Krcun, a svo vreme zamišljao sebe kao predsednika države. Ali nije dočekao da mu se snovi ostvare.

Marko

pre 4 godine

Šta je sada u ovo vreme bolje,ja kažem NIŠTA!! Tada je bila Ncistička nemačka a sada sakriven nacizam u EU. Naša vlada namerno baca prašinu na sopstvena leđa Srbije,znajući tačno kuda nas EU usmerava. Nadam se da do ulazka u EU neće doći i da se vlada lati pameti!!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija