• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2019

14:15

(VIDEO) ČELIČNO PRIJATELJSTVO SRBIJE I KINE! Brnabić: Cenimo ulogu Kine u poštovanju međunarodnog prava!

Politika

(VIDEO) ČELIČNO PRIJATELJSTVO SRBIJE I KINE! Brnabić: Cenimo ulogu Kine u poštovanju međunarodnog prava!

Podeli vest

Srbija visoko ceni ulogu Kine u poštovanju i odbrani međunarodnog prava, poručila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa delegacijom sudija Vrhovnog narodnog suda Kine, koju je predvodio predsednik tog suda Džou Ðijang

Sagovornici su konstatovali da su odnosi Srbije i Kine izvanredni i da ih karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo i "savremeno čelično prijateljstvo".



Tokom posete predsednika Vrhovnog narodnog suda Kine potpisan je Memorandum o razumevanju sa Vrhovnim kasacionim sudom Srbije, koji će doprineti unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti pravosuđa, kao i informatizaciji sudova, sudskom upravljanju i sudskoj obuci, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je istakla da, budući da je Kina najvažniji trgovinski partner Srbije u Aziji, naša zemlja pridaje veliki značaj privrednoj saradnji u okviru mehanizma Kina-CIEZ.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo što će Srbija imati priliku da u okviru te saradnje 8. i 9. oktobra bude domaćin četrvrte Kina-CIEZ ministarske konferencije u oblasti inovacija.

Brnabić je kazala da će Srbija nastaviti da podržava Kinu na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i putem mehanizma saradnje "17+1", kojem Srbija pridaje poseban značaj.

(FOTO) ZAVRŠENA DVODNEVNA POSETA BERLINU! Brnabić se sastala sa rukovodstvom i predstavnicima BITKOM!



Premijerka je Džou čestitala 70. godišnjicu osnivanja Kine, koja će biti obeležena 1. oktobra i u ime Vlade Srbije poželela dalje uspehe Kini u svim oblastima razvoja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija