• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.09.2019

15:40

POPOVIĆ IVKOVIĆ: Ne treba dozvoliti politizaciju Interpola

Politika

POPOVIĆ IVKOVIĆ: Ne treba dozvoliti politizaciju Interpola

Podeli vest

Ne treba dozvoliti politizaciju Interpola, jer bi to imalo nesagledive posledice po budući rad najstarije međunarodne policijske organizacije, istakla je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković u razgovoru sa Polom Emilom Čingom Ahukom, predstavnikom Ambasade Demokratske Republike Kongo

 

"Popović Ivković je pozvala predstavnika Demokratske Republike Kongo da, prilikom glasanja o zahtevu takozvanog Kosova, budu na strani međunarodnog prava, Rezolucije 1244 SB Ujedinjenih nacija, Ustava i pravila Interpola, odnosno da glasaju protiv prijema", saopštio je MUP Srbije.

Foto: MUP Srbije

Ona je podsetila i da je na Generalnoj skupštini Interpola u Pekingu 2017. godine usvojena "Korelova rezolucija" koja jasno predviđa da buduće članice ove organizacije mogu biti samo članice ili posmatrači u Ujedinjenim nacijama, što takozvano Kosovo svakako nije, navodi se u saopštenju.

Ahuka je istakao da između Srbije i Konga postoje dugogodišnji prijateljski odnosi i da je njihov stav po pitanju Kosova nepromenjen, odnosno nastaviće da poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija