• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

23.09.2019

23:35

LIDER NOVE SRBIJE OPLEO PO ŠEFU SAVEZA ZA SRBIJU! Velja Ilić: Đilasov bojkot je glupost! Moramo izaći na izbore!

Politika

LIDER NOVE SRBIJE OPLEO PO ŠEFU SAVEZA ZA SRBIJU! Velja Ilić: Đilasov bojkot je glupost! Moramo izaći na izbore!

Podeli vest

Velimir Ilić, lider Nove Srbije i doskorašnji bliski partner tajkuna Dragana Đilasa, oštro je napao lidera SZS zbog najavljenog bojkota izbora, poručujući da je to najobičnija glupost

Ilić kaže da će njegova stranka 5. oktobra doneti odluku o bojkotu narednih parlamentarnih izbora, ali da se on lično zalaže za izlazak na birališta. Prema njegovim rečima, Đilas i njegovi saborci namerno etiketiraju sve ljude koji misle drugačije od njih, iako je njihova politika 'povlačenje pred SNS, a ne borba protiv vlasti.

Plaše se izbornog debakla
 

"Bojkot jeste povlačenje i prepuštanje vlasti SNS i ne tiče se većinske Srbije"
Dejan Vuk Stanković, analitičar

Ilić ističe da opoziciji u Srbiji ne preostaje ništa drugo nego borba, a to je upravo izlazak na izbore.

- Konačnu odluku o bojkotu doneće skupština Nove Srbije. Nadam se da ćemo odlučiti da izađemo na izbore, jer ništa drugo ne preostaje nego borba. Neki su sebe proglasili jedinom opozicijom u Srbiji, odlučili se na bojkot i etiketiraju sve one koji misle drugačije. A šta posle bojkota?! Šta znači bojkot?! Povući ćete se, pustićete Vučića da napravi dvotrećinsku većinu, da promeni Ustav, preda Kosovo, a vi ćete od toga da operete ruke i skinete odgovornost, pa da se onda vratite u politiku kad sve bude završeno?! Ovo nije momenat za povlačenje, već za borbu. I nemojte više da etiketirate nas koji drugačije mislimo... - naglašava Ilić.

Prema njegovim rečima, ovde su u pitanju dve političke borbe.

- Jedna je ta Vučićeva i druga opoziciona borba za vlast. Ovu drugu mi hoćemo da vodimo, borbu za Srbiju. Meni je žao, ali Nova Srbija ničim ni od koga nije ucenjena. Ne idemo po mišljenja u strane ambasade. Jedino za šta se borimo je Srbija - ističe Ilić.

Moj ugao

RADOSLAV MARJANOVIĆ
FUNKCIONER SNS

 

Bastaću i njegovim saradnicima bi pametnije bilo da, umesto performansa i priče o bojkotu, pitaju šefa Đilasa zašto je dozvolio da se opljačka Beograd i da se ugradnja podzemnih kontejnera pretvori u lopovsku radnju.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković, komentarišući ove navode, kaže da je Ilić iskusan političar, koji, za razliku od Đilasa, zna sva ograničenja bojkota.

- U vreme bojkota 1997. godine Ilić je bio aktivni političar i zna kako je to loše prošlo. Đilasa, s druge strane, pokreće snažan negativni iracionalni poriv protiv Vučića i spreman je na sve ne bi li doveo u pitanje legitimitet predsednika i njegove politike. Obojica su, Ilić i Đilas, izvesno bivši političari, s tim što je jedan razumniji od drugog. Bojkot jeste povlačenje i prepuštanje vlasti SNS i ne tiče se većinske Srbije - podvlači Stanković.

Politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da u opoziciji nikada nije bilo jedinstva ni po jednom pitanju, pa tako ovaj novi konflikt ne treba nikog da čudi.

- U svakom slučaju, čini se da sve više opozicionih političara logično i ispravno zaključuje da je bojkot izbora iracionalna i sumanuta ideja koja ne koristi nikome, osim Đilasu i njegovim ličnim interesima - zaključuje Vukoičićeva.

Ko je dosad objavio bojkot izbora

* SSP Dragana Đilasa
* DS Zorana Lutovca
* 'Dveri' Boška Obradovića
* NS Vuka Jeremića


 




 



 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SAVEZ ZA BALKAN

pre 4 godine

Savez za Srbiju i savez za Balkan !!

Djekson

pre 4 godine

Šta znaci kad promeniš pice S Rakiju na Sok 100 posto prirodno Odmah Bistrija glava

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija