• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.09.2019

11:52

ORLIĆ: Vrtoglavo bogaćenje Ðilasa počelo 2004. godine

Politika

ORLIĆ: Vrtoglavo bogaćenje Ðilasa počelo 2004. godine

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže da je vrtoglavo lično bogaćenje Dragana Ðilasa počelo 2004. godine, kada je postao visoki funkiocner DS-a i direktor Narodne kancelarije tadašnjeg predsednika Borisa Tadića

 

- Vrtoglavi uspeh Dragana Ðilasa počinje njegovim ulaskom u DS. Tada je imao firmu Dajrekt medija koja od tada napreduje - rekao je Orlić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Ðilas je od 2004. godine stekao milijarde, a svoj prvi zarađeni milion, kako kaže, prijavio je već 2005. godine kada osniva firmu Multikom i kada je prvi osnivački udeo od 1, 5 miliona evra.

Orlić tvrdi da je danas aktuelni lider Saveza za Srbiju počeo svoju karijeru kao "siromašni preduzetnik".

- Ðilas je počeo da se bavi politikom 90-tih kao lider studenata. U tom periodu počeo je i svoj prvi biznis. U Pragu je registrovao svoje tri kompanije koje su 90-tih i 2000. radile neuspešno - naveo je Orlić.

Kako kaže, iz Češke je u Srbiju, prema zvaničnim podacima českog APR-a, doneo nešto manje od 74.000 evra i pokušao biznisom da se bavi i u Srbiju, ali "bezuspešno".

- U DS čiji je predsednik tada bio Zoran Ðindić nije mogao ni da priviri, mada postoje svedočenja da se na tu stranku pozivao kada je pokušavao da razmaše svoj biznis - rekao je Orlić.

Nagli uspon Dragana Ðilasa, ističe, počinje dolaskom Borisa Tadića na čelu DS kada postaje visoki funkcioner te stranke, član Glavnog odbora i Izvršnog odbora i direktor Kancelarije.

- Iz godine u godinu lično bogatstvo Dragana Ðilasa nekadašnjeg gradonačelnika Beograda se samo uvećavalo da bi 2013. godine, prema izveštaju Krik-a samo u nekretninama imao 25 mliiona evra - rekao je on.

Kako navodi, Ðilasov lični finansijski uspon poklopio se sa "padom gradskih finansija" koje su u periodu njegovog ličnog bogaćenja dostigle 1,2 milijarde evra.

- Ne može biti slučajno da se namerno pravljena šteta za Beograd dešava paralelno sa njegovim ličnim bogaćenjem - rekao je Orlić.

Orlić je upitao sve kritičare rekonstrukcije Trga Republike, autoputeva i ulica koje se trenutno rade šta ih je sprečavalo da urade bolje kada su bili na vlasti i kada su to mogli.

Orlić ističe da danas Vlada Srbije donosi bolja rešenja za izborne procese, a da aktuelni opozicioni lideri kada su bili na vlasti nisu o tome razmišljali.

On je pozvao opozicione lidere Zorana Lutovca, Mariniku Tepić, Boška Obradovića i Sergeja Trifunovića, za koje kaže da se ovih predstavljaju kao studenti, jer su posećivali akademce iz Udruženja "1 od 5 miliona" tokom blokade rektorata, da urade seminarski rad u kome će obraditi temu "brzog bogaćenja jednog funkcionera na vlasti".

- Gde je još u svetu zabeleženo da se neko tokom funkcije ministra, gradonačelnika obogati toliko da se njegovo bogatstvo meri desetinama milona evra - pitao je Orlić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Mesecima ponavljate jedno te isto kao papagaji.Rešavaj te to više jednom ako je krao,nemoj te nas sa njim zamlaćivati,ako boga znate.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija