• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

26.09.2019

19:18

(FOTO) KAD JE IVICA ZGRABI ZA RUKU, OSMEH JOJ SA LICA NE SILAZI! Posle prisnog susreta sa Zaharovom, Dačić je samo rekao OVO!

Politika

(FOTO) KAD JE IVICA ZGRABI ZA RUKU, OSMEH JOJ SA LICA NE SILAZI! Posle prisnog susreta sa Zaharovom, Dačić je samo rekao OVO!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić boravio je u Njujorku gde je učestvovao na 74. zasedanju Generalne skupštine UN. On se ovom prilikom susreo i sa portparolkom ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marijom Zaharovom

Dačić je tokom svog boravka imao niz bilateralnih i drugih razgovora, a na zvaničnom profilu Ministarstva spoljnih poslova na društvenoj mreži Tviter, javnost je obavestio i o susretu sa Zaharovom.

- Uvek je lepo u lepom društvu - stoji u opisu objave na profilu srpskog ministarstva.

Dačić na sastanku zemalja Crnomorskog regiona

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas u Njujorku, na marginama generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine UN, na Ministarskom sastanku država članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, koji je u okviru svog šestomesečnog predsedavanja organizovala Grčka.

Učesnici su se složili da Crnomorski region raspolaže značajnim potencijalima za dalju i dublju saradnju i da je potrebni razmotriti unapređenje postojećih, ali i uvođenje novih mehanizama za promovisanje ekonomske saradnje u regionu Crnog mora.


Šef srpske diplomatije razgovarao je i sa ministrima spoljnih poslova Bugarske i Jermenije koji su učestvovali na sastanku, saopštio je MSP.

TAJNI SKUP SA NAJMOĆNIJIM LJUDIMA AMERIKE! Vučić: Ne smem ni reč više da kažem!

 

Dačić sa ministrima Togoa i Grenade 

Dačić je imao danas, na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, odvojene susrete s ministrima inostranih poslova Grenade Piterom Čarlsom Dejvidom i Togoa Robertom Dusejiem.

U veoma srdačnom i sadržajnom razgovoru Dačić i Dejvid su visoko ocenili dosadašnji razvoj bilateralnih odnosa i njihovu dalju perspektivu.

Kao oblasti od posebne pažnje za zajednički rad utvrđeni su obrazovanje, sport i poljoprivreda.

Dva šefa diplomatije su se iscrpno informisali o tekućim političkim i privrednim tokovima u regionima Zapadnog Balkana i Kariba i dogovorili o daljoj međusobnoj podršci i saradnji na multilateralnom planu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar inostranih poslova Grenade je pozvao ministra Dačića u uzvratnu posetu Grenadi.

Tokom bilateralnog sastanka Dačića sa ministrom inostranih poslova Togoa Robertom Dusejiem obostrano su potvrđeni dobri i prijateljski odnosi između dve zemlje.

Ti dobri odnosi su novi podstrek dobili nakon posete ministra Dačića Togou ranije ove godine.

Izražena je spremnost da se radi na njihovom daljem unapređenju, posebno kroz jačanje saradnje u oblasti ekonomije, obrazovanja, sporta i dr.

Ministar Dačić uputio je poziv šefu diplomatije Togoa da poseti Srbiju, što je on sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju Ministarstva.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija