• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2019

13:15

USTAŠKA TORTURA SE NASTAVLJA! Kapetan Dragan ostaje u zatvoru, odbijen mu zahtev za uslovnim puštanjem na slobodu!

Politika

USTAŠKA TORTURA SE NASTAVLJA! Kapetan Dragan ostaje u zatvoru, odbijen mu zahtev za uslovnim puštanjem na slobodu!

Podeli vest

Županijski sud u Varaždinu odbio je zahtev Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, za uslovnim puštanjem na slobodu

Sud je, kako prenosi portal Dnevnik.hr, ocenio da nisu ispunjeni uslovi bez obzira na to što je do sada neosuđivan i što se protiv njega ne vode drugi krivični postupci.

Vasiljković je početkom ovog meseca podneo novu molbu za uslovni otpust iz hrvatskog zatvora u Lepoglavi, gde izdržava kaznu od 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

Budući da mu je u vreme izdržavanja kazne uračunato osam godina i devet meseci, koliko je bio u ekstradicijskom zatvoru u Australiji, kao i vreme provedeno u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, dosad je u zatvoru proveo 13 godina, pa su stečeni formalni uslovi za puštanje na slobodu, navodi hrvatski portal.

Vasiljkoviću kazna inače ističe 20. marta 2020. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mrki medo

pre 4 godine

Nema četniku van dok ne odsluži kaznu do zadnjeg dana.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija