• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.10.2019

20:04

POBOLJŠANJE INVESTICIJA PRIORITET! Vučić sa ministrom spoljnih poslova Finske: Unapredićemo ekonomsku saradnju, iskreno se zalažemo za rešenje KOSOVSKOG PITANJA! (FOTO)

Politika

POBOLJŠANJE INVESTICIJA PRIORITET! Vučić sa ministrom spoljnih poslova Finske: Unapredićemo ekonomsku saradnju, iskreno se zalažemo za rešenje KOSOVSKOG PITANJA! (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Finske Peku Havista i izrazio zadovoljstvo zbog zajednickog obeležavanja značajnog jubileja, 90 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja, o čemu svedoci i izložba u Arhivu Jugoslavije

Vučić je zahvalio ministru Havistu na podršci evropskom putu Srbije, istakavši da je kontinuirana i aktivna podrška znacajna, posebno imajuci u vidu šestomesecno predsedavanje Finske Savetu EU.

Tokom susreta, on je izrazio zadovoljstvo zbog finskih investicija u Srbiji, ali su dvojica sagovornika konstatovala da u ekonomskoj saradnji nisu dovoljno iskorišcene mogucnosti. Oni su izrazili nadu da ce kontakti izmedu srpskih i finskih kompanija biti intenzivniji, s obzirom na to da je pocetkom juna uspostavljen direktan let izmedu Beograda i Helsinkija, što ce pogodovati i razvoju saradnje u oblasti turizma.
 

(FOTO) ORBAN NENAJAVLJENO U BEOGRADU! Premijer Mađarske s Vučićem na beogradskim rekama!



Predsednik Srbije obavestio je ministra Havistu i o razlozima zastoja dijaloga izmedu Beograda i Prištine, istakavši da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju taksi, jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

On je ministru Havistu izrazio saucešce povodom današnjeg napada u finskom gradu Kuopiju, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika. 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Finske Pekom Havistom.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 1. Окт 2019. у 9:57 PDT




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija