• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

02.10.2019

10:17

MARKO ĐURIĆ: SPOT RAŠIĆA BIĆE ALIBI ZA KRAĐU SRPSKIH GLASOVA! Prištinske institucije primenjuju prema Srbima najčistiju diskriminaciju (VIDEO)

Politika

MARKO ĐURIĆ: SPOT RAŠIĆA BIĆE ALIBI ZA KRAĐU SRPSKIH GLASOVA! Prištinske institucije primenjuju prema Srbima najčistiju diskriminaciju (VIDEO)

Podeli vest

Spot Nenada Rašića koji na albanskom jeziku poziva birače da glasaju za koaliciju "Sloboda" na izborima na KiM 6. oktobra treba da posluži kao alibi za pljačku srpskih glasova, ocenio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić i pozvao Srbe u južnoj pokrajini da masovno izađu na izbore i dajući glas Srpskoj listi spreče manipulaciju.

Ðurić je na Pinku rekao da je Rada Trajković iz Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa perjanica te liste, a Nenad Rašić njen "potrčko" i pravi saradnik.

- Nisu u stanju da se odupru nalozima spolja, dela međunarodne zajednice čiji je nalog jasan, a to je učiniti sve da se Srpskoj listi, odnosno predstavnicima države Srbije na KiM, na ovim izborima iseku krila, kako bi bile isečene sve veze sa Srbijom - rekao je Ðurić.

Ðurić objašnjava će se posle izbora videti da su i u sredinama gde nema nijednog Srbina, pošto su proterani, biti glasova za Srbe koji su protiv države Srbije i to putem takozvanih nevažećih listića.


- Samo se dogovore albanske vladajuće stranke kako da zamene te listiće i gurnu ih Radi i Rašiću. Posle će da kažu da su imali smo spot i da je to dalo rezultate - naveo je Ðurić.

Foto: Printscreen TV Pink

Direktor Kancelarije za KiM ističe da je u toj situaciji jedini odgovor da izađe što više Srba, kao nikada do sada, odnosno da izađe svaki Srbin sa pravom glasa, jer će Srbi jedino masovnošću moći da zaštite svoju izbornu volju.

- Neće moći da pokradu hiljade glasova ako svaki Srbin sa pravom glasa izađe i tako omogući da se sačuvaju organske veze sa institucijama države Srbije. Apelujem da imamo prema albancima jedan glas, a to je glas države Srbje. srpska lista je jedini državni projekat Srbije putem koga Srbija čuva svoj institucionalni uticaj u pokrajinskm institucijama. I zato sviđala se nekom ova ili ona politika, direktna podrška državi Srbiji je da se podrži Srpska lista - poručio je Ðurić.

DAČIĆ: Redovna sednica SB UN o KiM 31. oktobra

On je ocenio i da je kazna za predizborni spot Srpske liste određena je zbog dela "Kada Srbija zove" koji je ocenjen kao govor mržnje, i dodao da kao govor mržnje nije ocenjen deo Rašićevog spota u kojem se Srpska lista naziva monstrumom

- Činjenica je da ne možemo da očekujemo spektakularnu reakciju međunarodne zajednice na nešto što je očigledno guranje Srba u građane drugog reda, jer ako Srbima nije dozvoljeno da iskazuju svoje stavove, da predstavljaju svoje viđenje kroz predizborni spot u kome kažu, o greha, „Kada Srbija zove“. To „Kada Srbija zove, ja dajem svoj glas“ je pozivanje, po njima, na mržnju – rekao je Đurić u Novom jutru TV Pink.

Kako dodaje, kazna od 30.000 evra za Srpsku listu određena je po tužbi BIRN-A.

- To je onaj isti BIRN koji deluje i ovde i u Prištini direktno kao pomoćni organ vlade takozvanog Kosova. Na njihovu direktnu inicijativu i sada i 2017. godine Srpska lista i srpski predstavnici bivaju kažnjeni za to. To pokazuje i da je BIRN pomoćni organ takozvane vlade Kosova, koliko god se oni žalili na to – kazao je Đurić.

Prema njegovim rečima, Srbi bivaju gurani u status građana drugog reda zato što kada, kako kaže, Đilasova perjanica Rada Trajković i njen potrčko Rašić prave spot na albanskom jeziku, u kojem pozivaju albanske birače da zauzmu srpska mesta.

- To rade slikajući se ispred razorenog hrama Hrista Spasitelja u Prištini koji je pretvoren, nažalost, u sred Prištine u javni toalet. Oni se ispred tog Hrama slikaju i u tom spotu kažu „Uklonimo srpskog monstruma Srpsku listu sa političke scene“ i „Uklonimo štetne uticaje“ misleći tu na Srbe i Srbiju. To za njih nije govor mržnje i BIRN se tu ne žali i ne zahteva bilo šta drugo – istakao je Đurić.

Foto: Printscreen TV Pink

Kako dodaje, još jedan primer stvaranja sistema aparthejda i ugnjetavanja Srba je i to što je srpskim predstavnicima zabranjeno da predstavnici države Srbije dođu da ih podrže.

- Postoji i lista, a u toku noći su izdali nalog policiji da dodatno kontroliše administrativnu liniju da ne bi sličajno neko od predstavnika Vlade Srbije, neko od mojih saradnika ili bilo ko iz srpskih institucija došao da pomogne Srbima. Sa jedne strane je ta zabrana, a sa druge strane imate poslanike iz različitih zemalja – kaže Đurić.

On je dodao da je preksinoć poslanik Bundestaga ispred SPD-a Stefan Švarce govorio u Gnjilanu na skupu Pokreta samoopredeljenja.

- Dakle, poslanik Švarce je sedeo pored Aljbina Kurtija, pored čoveka koji se zalaže direktno protiv dijaloga sa Srbijom i za stvaranje velike Albanije na teritoriji Republike Srbije – naglasio je Đurić.

Đurić navodi da su i pojedini bivši političari iz SAD došli da podrže Kadrija Veseljija.

- Kada neko hoće da dođe da podrži političke partije Srba, njemu je zabranjeno. To vam pokazuje da tamošnje institucije primenjuju prema Srbima najčistiju moguću diskriminaciju – istakao je Đurić i dodao:

Kada kažemo da je Đilasova perjanica na Kosovu i Metohiji, inače i član rukovodstva Saveza za Srbiju, Rada Trajković, zajedno sa svojim potrčkom Nenadom Rašićem objavila ovako sraman spot u kome Đilasova Rada i Rašić kažu „Pozivamo Albance da zajedno podržimo stvaranje najnovije države u Evropi. Poruka je tu vrlo jasna - Oni podržavaju nezavisno Kosovo.

Celo gostovanje Đurića pogledajte u videu koji sledi:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija