• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

02.10.2019

12:37

ANA BRNABIĆ POSTAJE ČLAN SNS: Postoji mnogo razloga, objasniću kada to i uradim!

Politika

ANA BRNABIĆ POSTAJE ČLAN SNS: Postoji mnogo razloga, objasniću kada to i uradim!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da ima nameru da se učlani u Srpsku naprednu stranku, iz, kako je rekla, mnogo razloga

- Imam nameru da se učlanim u SNS, iz mnogo razloga, koje ću objasniti kada to uradim - rekla je Brnabić novinarima odgovarajući na pitanje da li će se učlaniti u SNS.

Pre nekoliko dana, pojedini mediji su preneli da će se Brnabić 21. oktobra, na 11. godišnjicu SNS, učlaniti u tu partiju.

Uvek smo spremni za rekonstrukciju vlade

Uvek smo spremni za rekonstrukciju vlade, i to nije tabu tema u kabinetu koju vodim, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da će od ministara tražiti da u poslednjih šest meseci mandata dodatno ubrzaju i završe započete projekte i počnu nove, koji su planirani.

Brnabić je rekla da ne beži od teme rekonstrukcije vlade, koja je, kaže, uvek otvorena i da od tog pitanja nije bežao ni predsednik Aleksandar Vučić, dok je bio na mestu premijera.

- Uvek smo spremni za rekonstrukciju, ko ne radi najbolje što može, ko se umorio, ko je usporio... - rekla je Brnabić novinarima.

- Kako ulazimo u poslednjih šest meseci ove vlade, želim da poručim da ću otvoriti četvore oči, kako radimo kao vlada - rekla je premijerka.

Ona je dodala da je tema rekonstrukcije bila "zamrznuta" polovinom prošle godine, zbog situacije na Kosovu i Metohiji, kada su odnosi u južnoj srpskoj pokrajini postali teži nego obično.

- Srbija u tom trenutku nije smela da ima bilo kakvu drugu nestabilnost - podvukla je Branbić.

Navela je da je i pre nego što je ušla u politiku, dok je još bila u privatnom sektoru, imala priliku da vidi da su prethodne vlade u poslednjih šest meseci mandata usporavale, da ministri ne rade dovoljno, da se svi okrenu kampanji i čekaju da li će ostati na istim pozicijama.

- Moja vlada će da se ubrza u poslednjih šest meseci da se završe projekti. Do poslednjeg dana svi moraju da daju sve od sebe. Kampanja se vodi posle radnog vremena, u radno vreme svi moraju da daju 100 odsto - rekla je Brnabić.

Građani, kako je rekla, ne smeju da čekaju zbog izbora.

Veliki napredak u oblasti reforme javne uprave

Premijerka je na predstavljanju izveštaja SIGME, organizacije koja je u okviru Evorpske komisije i OECD zadužena za praćenje reformi javnih uprava, izjavila da je ostvaren veliki napredak u oblasti reforme javne uprave, koja je, uz vladavinu prava i ekonomske reforme, jedan od tri ključna stuba evropskih integracija Srbije.

Brnabić je istakla da u tom izveštaju stoji da je Srbija postala lider u regionu u oblasti pružanja usluga građanima i elektronskoj upravi, sa ambicijom da se takmiči sa najboljima u svetu.

Foto: Tanjug



- Ovaj izveštaj nam daje snažan vetar u leđa da nastavimo dalje - podvukla je Brnabić.

Srbija, kako kaže, zna kakva treba da postane uprava kako bi građani u svakom trenutku bili uvereni "da smo mi tu zbog njih, a ne oni zbog nas".

DAČIĆ: Redovna sednica SB UN o KiM 31. oktobra

- Građani treba da znaju da smo mi njima servis, a ne oni naši kuriri od kojih se očekuje da nam olakšaju posao - istakla je Brnabić.

Premijerka je navela da će nastaviti da insistira na digitalizaijci koja, pored ostalih prednosti, predstavlja i značajan instrument u borbi portiv korupcije.

Kako kaže, zaposleni u javnoj upravi međusobno su do sada razmenili više od 5,3 miliona podataka, što znači da toliko puta građani nisu nosili papire od šaltera do saltera, već da je to uprava radila za njih, od 1. juna 2017. godine, kada je pušten u rad sistem za automatsku razmenu podataka.

Brnabić je podsetila da su uvedne važne elektronske usluge, kao što su e-repcet, e-beba, s-dnevnik, elektronski upis dece u vrtić, plaćanje platnim karticama na protalu e-uprave, plaćanje i provera poreza na imovinu...

Navela je i da je 2016. godine preuzela Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ali da je pre toga mnogo teških stvari bilo rešeno i da za to duguje veliku zahvalnost njenoj prethodnici na ministarskom mestu, Kori Udovički.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija