• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.10.2019

13:57

POSLANICI SE SASTALI SA DELEGACIJOM PARLAMENTA GANE! Srbija može da računa na podršku u najznačajnijim međunarodnim pitanjima

Politika

POSLANICI SE SASTALI SA DELEGACIJOM PARLAMENTA GANE! Srbija može da računa na podršku u najznačajnijim međunarodnim pitanjima

Podeli vest

Predsednik i članovi poslaničke grupe prijateljstva s Ganom sastali su se sa delegacijom Odbora za spoljne poslove Parlamenta Republike Gane od koje su dobili uveravanja da Srbija može da računa na podršku Gane u najznačajnijim međunarodnim pitanjima

Predsednik PGP sa Ganom Igor Bečić izrazio je zabrinutost zbog inicijative Prištine da samoproklamovana država Kosovo postane članica Interpola. On je podsetio na rezultate glasanja na poslednjoj Generalnoj skupštini Interpola, kada se većina članica izjasnila protiv tog predloga, te iskoristio priliku da u slučaju ponovnog glasanja o tom zahtevu na sledećoj sednici Gana bude bar uzdržana.

Predsednik Odbora za spoljne poslove Gane Frank Anoh Dompre rekao je da su se u prošlosti desile izvesne greške, koje se neće ponavljati i da Srbija može da računa na prijateljsku podršku Gane.

- Vaši interesi će biti i naši interesi na međunarodnom nivou. Uveravam vas da nećemo uraditi ništa što će podrivati vaše napore da osigurate siguran život ljudi na Kosovu i Metohiji - rekao Dompre.

STEFANOVIĆ I BILGIČ razgovarali o dveju policija! (VIDEO)

Bečić je naglasio da kontinuirano zalaganje privremenih institucija samouprave u Prištini za ostvarivanjem članstva tzv države Kosovo u međunarodnim organizacijama, dugoročno nije u interesu ni Beograda ni Prištine, ali ni međunarodnih partnera sa kojima delimo interes za stabilnost celog regiona.

Sagovornici su se složili da tradicionalno prijateljstvo dve zemlje koju povezuju značajni istorijski događaji i uzajamna podrška zaslužuju osnaživanje i produbljivanje u sadašnjem trenutku. Oni smatraju da posebnu pažnju treba posvetiti unapređenju međuparlamentarne saradnje, a Dompre je istakao da je pored niza poseta koje su u prethodnom periodu realizovane između dve zemlje na najvišem nivou, Parlament Gane doprinos toj saradnji dao i formiranjem Grupe prijateljstva sa Srbijom.

Bečić je naglasio da akcenat treba staviti i na unapređenje ekonomske saradnje, posebno u poljoprivredi.

Zaključeno je da geografska udaljenost ne sme da bude prepreka za razvoj tradicionalno prijateljskih odnosa, a da bi značajan doprinos unapređenju bilateralne saradnje dala ratifikacija sporazuma o saradnji dva parlamenta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija