• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.10.2019

13:52

MILOJIČIĆ POSTAVIO KLJUČNO PITANJE ZA DS: Jesmo li za evropske vrednosti ili za Mlađana Đorđevića i sukobe?

Politika

MILOJIČIĆ POSTAVIO KLJUČNO PITANJE ZA DS: Jesmo li za evropske vrednosti ili za Mlađana Đorđevića i sukobe?

Podeli vest

Predsedništvo Demokratske stranke razmotriće sutra pitanje učešća demokrata u razgovorima o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropskog parlamenta, a poslanik Radoslav Milojičić kaže da je to odluka o izboru između evropskih vrednosti i Mlađana Ðorđevića i između dijaloga i sukoba

 

Mlađan Ðorđević je jedan od najbližih saradnika Dragana Ðilasa, a sednica Predsedništva dolazi posle odluke poslaničkog kluba DS da stranka učestvuje u dijalogu i da će je predstavljati predsednik Zoran Lutovac i Balša Božović i posle izjave Zorana Lutovca da ni DS, ni Savez za Srbiju nisu dobili nikakav poziv.

Lutovac je izjavio da je za njega neprihvatljivo da predsedavajući Spoljnopolitičkog odbora Dejvid Mekalister poziv pošalje predsednici skupštine Maji Gojković, a da ga ona prosledi poslaničkim grupama, te da poziv treba da bude upućen svim stranama.

Milojičić za Tanjug kaže da je poslanički klub DS doneo odluku u skladu sa odlukom Glavnog odbora i tridesetogodišnjom politikom stranke.

- Siguran sam da će Predsedništvo DS doneti odluku sutra o učešću u razgovorima, jer bi sve drugo bilo kršenje odluka koje smo doneli na Glavnom odboru DS - kaže Milojičić.

- Ne mogu da verujem da će bilo ko umesto evropskih vrednosti izabrati Mlađu Ðorđevića i da će umesto dijaloga izabrati sukobe - rekao je Milojičić.

On je naveo da mu je naročito drago što su socijaldemokrate Boris Tadić i Marko Ðurišić doneli odluku da učestvuju u razgovorima, jer su oni, kako kaže, njihovi politički partneri.

- Ovo je par ekselans političko pitanje. Mi biramo između Zapada i evropskih vrednosti i ruskih lobista, koje u Srbiji predstavljaju Mlađa Ðorđević i Vojislav Šešelj. Siguran sam da će demokrate izabrati evropske vrednosti i da će sutra potvrditi odluku koju smo doneli na poslaničkim klubu - rekao je Milojičić.

Na pitanje da li se DS vodi odlukama Ujedinjene demokratske stranke ili Saveza za Srbiju, Milojičih kaže da se stranka pre svega vodi odlukama članova Glavnog odbora DS.

- Mi smo i na glavnom odboru DS i na Glavnom odboru Ujedinjene demokratske stranke doneli odluku da nastavljamo pregovore i borbu za fer i poštene izbore, koji će se održati sledeće godine. Odluka je doneta i stoji u svim aktima u arhivi DS da nastavljamo borbu i učešće u pregovorima, pogotovo sa našim evropskim partnerima, sa kojima delimo iste evropske vrednosti 30 godina - istakao je Milojičić.

On je podvukao da je “potpuno besmisleno da DS umesto evropskih vrednosti i evropskih partnera izabere stranu koju predstavljaju Mlađa Ðorđević i Vojislav Šešelj u Srbiji”.

Upitan da li je moguće da se izborni uslovi promene u kratkom roku i da DS donese odluku o učešću na izborima, Milojičih kaže da je to pitanje za vlast i da opozicija ne može da utiče na izborne uslove.

Ocenjuje da su izborni uslovi i sada dobri, ali da ih SNS krši.

Takođe je rekao da je opozicija tražila promenu uslova i strane posmatrače, te da sada treba da razgovara sa njima.

- Nije na nama da li će se izborni uslovi promeniti, mi ćemo raditi sve da dođe do fer uslova. Funkcija svake političke partije je da izađe na izbore i predstavi svoj plan i program za koji građani glasaju ili ne glasaju. Nije naš cilj bojkot i nije naš cilj da pobegnemo sa megdana. DS je uvek birala borbu, nadam se da će to birati i ovog puta - rekao je Milojičić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija