• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.10.2019

21:59

PREDSEDNIK VUČIĆ U VANREDNOM OBRAĆANJU: Ovo mi je jedna od NAJDRAŽIH POBEDA, DŽABA SU HAPSILI SRBE NA KiM, NJIHOVU VOLJU I LJUBAV PREMA OTADŽBINI NIKO NE MOŽE UNIŠTITI! (VIDEO)

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ U VANREDNOM OBRAĆANJU: Ovo mi je jedna od NAJDRAŽIH POBEDA, DŽABA SU HAPSILI SRBE NA KiM, NJIHOVU VOLJU I LJUBAV PREMA OTADŽBINI NIKO NE MOŽE UNIŠTITI! (VIDEO)

Podeli vest

Aleksandar Vučić obratio se građanima posle izbora na Kosovu i Metohiji

- Sve što je rađeno u prethodnim nedeljama i mesecima bilo je da se izaberu Srbi koji služe interesima Haradinaja, Tačija i Mustafe. Moram da priznam da su rezultati izbora iznenađenje i za mene, ovo mi je jedna od najdražih pobeda jer je ostvarena u najtežim uslovima. Želeli su da odstrane, kako kažu, monopol Srpske liste. Jasno vam je da je Srpska lista odnela najveću pobedu u istoriji. U severnoj Mitrovici Srpska lista dobila je 7118 glasova, tj. 98,07 posto glasova - naglasio je Vučić. 

On je naglasio da su za njega iznenađenja i na drugim biračkim mestima.

- U Obiliću je Srpska lista dobila 1217 glasova, a Rada Trajković i Rašić nijedan - naglasio je Vučić.

Predsednik je dodao da su se Srbi na Kosovu odbranili od nestanka.

- Srbi su videli da se neko bori za njih, vide se rezultati da brinemo o njima, hvala srpskom narodu što su izašli u nikad većem broju. Njihov odnos prema otadžbini niko ne može da promeni, možete da hapsite Srbe što imaju srpske lične karte, ali ne možete da uništite njihovu ljubav prema zemlji i njihovu volju. Ovo je jasan signal da su Srbi čvrsti, jedinstveni. Niko im ne može zabraniti da čuvaju svoje ime i svoju otadžbinu. Hvala svim Srbima na Kosovu i Metohiji što su pokazali kako se čuvaju naši nacionalni i državni interesi. Oni koji su mislili da će kriminalizacijom severa da otimaju glasove želim da poručim da ovako narod reaguje na takvo ponašanje. Nije Srpska lista zaslužila toliko glasova koliko su ovi drugi naterali narod da glasa protiv njih. Želim srpskom narodu da proslavi pobedu večeras, a od sutra ćemo u nove radne pobede - konstatovao je Vučić. 

(UŽIVO) NAJUBEDLJIVIJA POBEDA DO SADA! Srpska lista osvojila svih deset mandata! Haradinaj priznao poraz!

 

Predsednik se na pitanje novinara osvrnuo i na opoziciju. 

- Haradinaj je kao naša opozicija. Obećavao je da će da me sruši do Svetog Nikole prošle godine, prošla mi je slava, doći će i sledeća, ali ništa od toga. Tako i ovi iz naše opozicije. Oni su obećavali do Uskrsa. Zapamtite: Otići ću sam, neće me niko oterati. DSK Mustafe vodi. Ja očekujem da drugoplasirana partija DPK završi na prvom mestu jer će dobiti veliki broj glasova iz inostranstva. Mi ćemo biti spremni da razgovaramo sa legitimnim predstavnicima Albanaca, ali to će svakako biti veoma teški razgovori. Srpski narod na KiM je nedvosmisleno rekao ko će da zastupa njihove interese - rekao je Vučić.

On je dodao da je stav Srbije čvrst.

- Ja vam garantujem da srpsku državu i srpski narod neće niko tako lako srušiti kako su planirali. Verujem da će i takse da ukinu. Verujem da Kosovo više neće da bude zabranjena teritorija za Srbe, planiram da posetim Srbe južno od Ibra, posebno da se zahvalim njima koji su glasali u tako teškim uslovima koji se ne stide da naglase da se njihova država zove Srbija. Živela Srbija! - zaključio je predsednik Vučić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tomas gustafsson

pre 4 godine

Moj predsednik, predsednik SVIH SRBA ALEKSANDAR VUČIĆ!!!!

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija