• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

06.10.2019

21:12

DA MI SA SEVERA MOŽEMO  BEZ PROBLEMA KOLIMA DA IDEMO JUŽNO OD IBRA! Mitrovčani: Nadamo se rezultatima koji će pokrenuti dijalog, TAKSE MORAJU DA SE UKINU!

Politika

DA MI SA SEVERA MOŽEMO BEZ PROBLEMA KOLIMA DA IDEMO JUŽNO OD IBRA! Mitrovčani: Nadamo se rezultatima koji će pokrenuti dijalog, TAKSE MORAJU DA SE UKINU!

Podeli vest

Građani severne Kosovske Mitrovice posle vanrednih parlamentarnih izbora, koji su održani danas na Kosovu i Metohiji, čekaju rezultate i veruju da će oni doneti boljitak za Srbe koji žive na KiM i da će u Prištini biti formirana vlada koja će biti odgovornija i da će to omogućiti obnovu dijaloga Beograda i Prištine i postizanje dogovora o rešenju kosovskog pitanja

Mitrovčani ističu da im je najvažnije da ostanu na svojim ognjištima i da da žive u slozi sa Albancima,i kao ceo svet.

Čedomir Kovačević iz severne Kosovske Mitrovice nada se da će posle izbora biti obnovljen dijaloga Beograda i Prištine i naglašava da bi pregovarački timovi trebalo da vode računa o običnim građanima i njihovim potrebama:

- Da mi sa severa možemo bez problema kolima da idemo južno od Ibra. Da mogu da odem u Ðakovicu kad poželim, a neka i Albanci slobodno dolaze na sever, niko im ne brani - kaže Kovačević.

I njegov sugrađanin Zlatko nade polaže u izborne rezulte koji bi Srbima na KiM omogućili bolji i bezbedniji život.

Foto: A.Grbović

- Nadamo se boljem, ali videćemo da li će tako i biti. Sve zavisi kakva će vlada biti formirana u Prištini. Ako dođe ista garnitura, biće sve kao i pre. Nadamo se samo da bude mira, a, valjda će se nešto i dogovoriti na kraju - kaže on.

I Nebojša Jovanović se nada boljitku posle izbora, pogotovo za mlađe generacije.

Kako kaže, i nezaposlenost je jedan od gorućih problema sa kojima se suočavaju Srbi na KiM.

- Mnogo mladih je bez posla i to je izvor problema, ali nadamo se da će i to biti rešeno - kaže Jovanović.

Foto: A.Grbović

On veruje da će Srpska lista osvojiti najviše glasova od ukupno četiri liste koje su predstavljale srpsku zajednicu u južnoj pokrajini.

Kada je reč o postizanju rešenja za kosovsko pitanje, kaže da je to "visoka politika" i da su dve strane na dobrom putu da se taj problem reši.

Svetomir Bošković očekuje da će Srpska lista osvojiti svih deset mandata u kosovskom parlamentu i da će, kaže, potisnuti "srpske izrode", kao i da će Priština posle izbora ukinuti takse.

- Takse moraju da se ukinu, bez toga i sprovođenja Briselskog sporazuma nema razgovora sa Prištinom, nema sedenja za stolom niti bilo kakvog dogovora - smatra Bošković.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija