• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J.

07.10.2019

11:52

(FOTO) RAJKU BI NA OVOJ KOLEKCIJI MNOGI POZAVIDELI! Ali njegov hobi krije i jedno veliko ISKUŠENJE!

Politika

(FOTO) RAJKU BI NA OVOJ KOLEKCIJI MNOGI POZAVIDELI! Ali njegov hobi krije i jedno veliko ISKUŠENJE!

Podeli vest

Rajko Dončić uspeo je da odoli večitoj muškoj potrebi da sve što dobije i popije, već je baš možda da bi pokazao koliko može da odoli različitim porivima, počeo da skuplja rakije i vina iz raznih krajeva sveta

Tako je za deet godina nastala ozbiljna kolekcija u kojoj je  preko 300 flašica rakija i oko 50  flašica vina.

- Sve je krenulo slučajno i kriv je kum iz Engleske od kojeg sam na poklon dobio prve bočice. Bilo je teško odoleti i ne otvoriti ih, ali kako sam ih stavio za slučaj nužde, u nekom momentu sam, može se reći i zaboravio. Kao ukras bile su dobre. I tako je sve krenulo. Od tada sam od rođaka, kumova, prijatelja rasutih po svetu dobijao flašce i polako moja kolekcija je rasla - kaže Dončić. 

Foto: Privatna arhiva

I dok sada već ponosno pokazuje svoju kolekciju, brižljivo naglašava iz kojih zemalja potiču. Tu su rakije i vina iz Rusije, Amerike,Čilea, Španije, Portugalije, Engleske, Japana, Nemačke, Češke, Francuske, Mađarske, iz bivše Jugoslavije i naravno iz Srbije.

Svaku bočicu koju dobije evidentira i voskira da alkohol ne bi vremenom ispario. Za njega su one pravo bogatstvo kojeg se nikada ne bi odrekao. Ponosno ih čuva i pokazuje. 

- Kao najdraže iz svoje kolekcije izdvojio bih jedno japansko piće, za koje ne znam da li je vino ili rakija, koje sam dobio na poklon od svog bratanca Stefana sa putovanja po Japanu. U svojoj kolekciji nemam duplikata, ali ako bi neka meni draga osoba, izrazi želju da proba neko piće, bez razmišljanja bih joj izašao u susret - nastavlja Dončić.

Pored  ovih flašica, on se može pohvaliti još jednim hobijem, koji je nastao usput, kao prirodni nastavak: izrađuje stalke za svoje flašice. Na svoj terasi ima priručnu radionicu od nekoliko kvadrata u kojoj izrađuje ta postolja. Njih pravi mahom od prirodnih materijala, od otpada iz stolarskih radionica i od zanimljivih komada drveta koje pronađe u prirodi.

Posao je zahtevan i iziskuje dosta slobodnog vremena, ali uživanje je beskrajno dok smišlja oblike i izgled svakog postolja.

I tako nastaje jedan mali svet. Čitava planeta pronašla je svoje mesto ne samo u viziji ovog Prokupčanina, već i u njegovoj kolekciji koja će možda nekad i da se načne, ako neko bude baš toliko ardoznao da proba neko egzotično ili misteriozno piće koje se osmehuje sa polica koje je Dončić sam napravio.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija