• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.10.2019

15:46

HOĆE DA ODLUČUJU UMESTO CRKVE! Vulin: Jeremić i Obradović bi da budu patrijarh!

Politika

HOĆE DA ODLUČUJU UMESTO CRKVE! Vulin: Jeremić i Obradović bi da budu patrijarh!

Podeli vest

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocenio je danas da bi Vuk Jeremić i Boško Obradović da budu patrijarh

- Jeremić i Obradović za sebe su uzeli pravo da hapse novinare i političke protivnike bez tužilaštva, da sude bez suda, da uđu u Vladu bez izbora. Sada su odlučili da postanu i vladike i patrijarh i da odlučuju umesto crkve - rekao je Vulin u izjavi za javnost, komentarišući napade dela opozicije na SPC povodom odluke o dodeli ordena Svetog Save predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Aleksandar Vučić je za crkvu učinio mnogo, nije o tome ni pričao, niti se slikao, samo je činio. A koliko i kako, najbolje znaju naša crkva i patrijarh - naveo je Vulin.

Naglasio je da je mržnja prema Vučiću njihov program i da svako ko kaže dobru reč za ono što Vučić radi, postaje neprijatelj.


- Danas je na red došla Srpska pravoslavna crkva. Dosovci bi da odlučuju o Srbiji, ali bez izbora, da vladaju crkvom, a da se ne zamonaše - kaže Vulin.

Prema njegovim rečima, ništa drugo se i ne može očekivati od dosovaca, naviklih da pale skupštinu i otimaju stolice i slike.

- Ako crkva ostane dosledna sebi i sama nastavi da donosi odluke, hoće li Jeremić i Obradović blokirati bogomolje? Hoće li bojkotovati slavu, liturgiju, krštenje, ako crkva ne bude delila Jermićevu i Obradovićevu mržnju prema Vučiću? Hoće li DOS napraviti novu crkvu sa Jeremićem kao patrijarhom? - upitao je Vulin.

Srpska pravoslavna crkva je starija od DOS-a i o odlukama koje donese ne mogu suditi partijski organi, naveo je u izjavi ministar odbrane i predsednik PS, Aleksandar Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 4 godine

Dal je moguce da je najisplativije biti političar u Srbiji?a o temi crkva i ovi tojfili,nemam reči...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija