• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.10.2019

19:47

(FOTO/VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ NA OTVARANJU 141. Skupštine parlamentarne unije: Svet dijaloga, mira i kompromisa je moguć! Ponosan sam što se ovako važan skup održava u Srbiji!

Politika

(FOTO/VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ NA OTVARANJU 141. Skupštine parlamentarne unije: Svet dijaloga, mira i kompromisa je moguć! Ponosan sam što se ovako važan skup održava u Srbiji!

Podeli vest

U Beogradu je večeras počela 141. Skupština parlamentarne unije, a zasedanje je svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Dobrodošli u Srbiju i osećajte se kao kod svoje kuće. Nekada je toliko malo potrebno da bi se ostvarili snovi. Mi smo jedina zemlja u kojoj nema prepreka za boravak bilo kog člana bilo koje zemlje na ovakvom skupu. Danas, u ovom svetu koji se često bazira na političkim košamirma, vi, parlamentarci, jeste oni koji mogu da promene sve. Svet dijaloga, mira i kompromisa jeste moguć.

Foto: Printscreen

- Parlament je stvoren da bi ljudi svoje nesuglasice i rasprave rešavali razgovorom. Ogromne su razlike u principima, ne važe ista pravila za sve. O tome ko je ko, opet odlučuju oni najveći. Mi mali narodi ponekad smo uskraćeni i za novac i za razvoj. Čini nam se, pnekad, da ostajemo uskraćeni u nekim stvarima. 

- Nema veće vrednosti i preče stvari od naše slobode. Vratili smo pravo na samostalno odlučivanje, da se ne pitaju samo veliki. Imamo pravo na izbor budućnosti i nećemo stati sa tim. Ovo je najbolji primer za tako nešto. Hvala vam dragi prijatelji što ste došli u Srbiju. nadam se da ćete imati priliku da upoznate Beograd. Mi smo naučili da volimo ljude sa svih kontinenata.Proglašava otvorenim 141. zasedanje Interparlamentarne Unije - završio je predsednik Srbije!

Prisutnima se na početku zasedanja obratila predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Foto: Printscreen

- Dame i gospodo, dobrodošli. Želela bih da zahvalim svima koji su dali podršku Srbiji da bude domaćin ovog važnog zasedanja. 

Na otvaranju Skupštine IPU, koja će okupiti više od 1.700 parlamentaraca i partnera iz UN i civilnog društva iz celog sveta, obratiće se i predsednica IPU Gabrijela Kuevas Baron, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i generalna direktorka Kancelarije UN u Ženevi Tatjana Volovaja.

Najavljeno je prisustvo i predsednice Vlade Srbije Ana Brnabić, kao i prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Postoji li neko ko živi u Srbiji ili je poreklom iz Srbije a da nije ponosan?

Gvozdeni Sef

pre 4 godine

Ovo je velika stvar za zemlju kao sto je Srbija, ovo je dokaz demokratije i parlamentarizma u Srbiji koja služi kao primer drugim zemljama u svetu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija