• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.10.2019

17:00

ĐURĐEV: Kampanja protiv Stefanvića je bila izvidnica onih koji tzv. Kosovo guraju u Interpol

Politika

ĐURĐEV: Kampanja protiv Stefanvića je bila izvidnica onih koji tzv. Kosovo guraju u Interpol

Podeli vest

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev smatra da u narednih nekoliko dana Srbiji predstoji teška borba protiv prijema tzv. Kosova u Interpol

- Sva pažnja srpskih rodoljuba će između 15. i 18. oktobra biti usmerena na Santjago, gde će se održati ovogodišnja Generalna skupština InterpolaNašoj državi ponovo predstoji diplomatska borba protiv lažne države Kosovo, koja ponovo pokušava da se domogne članstva u međunarodnoj policijskoj organizaciji – izjavio je Đurđev.

On ističe da ga nije iznenadilo to što zvanična Priština ponovo pokušava da postigne ono što nije uspela protekle godine u Dubaiju.

- Mnogi su govorili da je, nakon debakla na sednici Interpola u Dubaiju, tzv. Kosovo definitivno odustalo od dobijanja članstva u Interpolu. Srpski MUP je očigledno bio upoznat sa delatnostima kosovskih policijskih funkcionera, koji su vodili skrivenu kampanju po svetu lobirajući za svoje ciljeve. Imam potpuno poverenje u ministra Nebojšu Stefanovića i ostalo rukovodstvo MUP-a, s obzirom da su prošle godine pokazali da imaju sve neophodne pravne argumente, ali i politički talenat da spreče tzv. Kosovo u njegovim namerama“ – istakao je predsednik Srpske lige.

Komentarišući odobrenje čileanskih vlasti da delegacija Kosova učestvuje na skupštini Interpola u Santjagu, Đurđev je ocenio da je samim stavljanjem ovog pitanja na dnevni red Generalne skupštine Interpola međunarodno pravo bačeno pod noge.

- Srbija je navikla da se bori u neravnopravnim uslovima, ali i da pobeđuje. Predstavnici MUP-a Srbije su se već sastali sa predstavnicima više zemalja u Čileu i ukazali na jasan interes Srbije da se prijem lažne države u Interpol spreči. Ministar Stefanović je juče stigao u Santjago i danas otpočinje sa serijom intenzivnih diplomatskih aktivnosti po ovom pitanju. Mnoge uši će hteti da čuju njegove reči, jer iza njega stoji i više nego uspešna međunarodna policijska saradnja sa partnerima iz Moskve, Pekinga, Madrida... - napomenuo je Đurđev.

Zaključno, Đurđev je istakao da srpska javnost možda nije znala da se sprema novi pokušaj Prištine da uđe u Interpol, ali da je to bilo itekako poznato nekim opozicionim partijama u Srbiji.

- Kako drugačije objasniti to što su baš u proteklih nekoliko sedmica tempirali svoju kampanju protiv Stefanovića i njegove porodice? Kako objasniti to da je ta kampanja bila usmerena na rušenje međunarodnog ugleda srpskog ministra? Treba samo pratiti tragove novca kojim se tzv. opozicija finansira i mnoge stvari će postati jasnije. Njih finansiraju oni koji guraju tzv. Kosovo u Interpol, oni su sve vreme bili njihova izvidnica – zaključio je predsednik Srpske lige. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija