• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.10.2019

09:18

(FOTO) VUČIĆ SA MUN HI SANGOM: Želimo još investicija iz Koreje!

Politika

(FOTO) VUČIĆ SA MUN HI SANGOM: Želimo još investicija iz Koreje!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa predsednikom Parlamenta Republike Koreje Munom Hi Sangom u Beogradu da Srbija želi da poboljša saradnju sa tom zemljom u različitim političkim i posebno ekonomskim oblastima

Vučić je rekao i da Srbija želi da privuče još korejskih investitora.

- Imamo investicije iz Koreje, ali mislimo da postoji veliki prostor da još korejskih investitora dođe u našu zemlju - rekao je Vučić na sastanku.

Foto: Tanjug

On je naveo i da je siguran da postoji još prostora za bolju saradnju parlamentaraca dve zemlje.

- Možemo da naučimo mnogo od vas, iz iskustva vaše prelepe i veoma uspešne zemlje. Počastvovan sam i privilegovan vašom posetom - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Mun je na početku sastanka rekao da mu je čast i zadovoljstvo što je posetio Srbiju i zahvalio Vučiću na prijemu u Predsedništvu, a Srbiji čestitao na uspešnoj organizaciji Interparlamentarne unije u Beogradu.

- Ovo je posebna godina za odnose naše dve zemlje jer slavimo 30. godišnjicu diplomatskih odnosa. Predsednik Koreje Mun Dzae In želeo je da poseti ovu prelepu zemlju, ali sam ja došao kao njegova zamena. Predsednik Mun i ja imamo isto porodično ime Mun, razumite da sam ja odlična zamena - rekao je kroz osmeh Mun na početku sastanka.

Foto: Tanjug

- Kada sam čuo vaše puno ime, pomislio sam da imate Aleksandar u vašem imenu kao Aleksandar Veliki... Sada kada sam vas upoznao, pomislio sam da ste potomak Aleksandra Velikog - rekao je Mun.

Zvaničnik Južne Koreje je ocenio da je Vučićeva karijera impresivna i da veruje da je on neka vrsta "Aleksandra Velikog modernog doba".

Foto: Tanjug

Vučić je na to odgovorio da nema ništa zajedničko sa Aleksandrom Velikim i primetio da postoje zemlje i nacije koje se "bore" za nasleđe Aleksandra Velikog.

- Ali reći cu vam nešto, Aleksandar Veliki je rođen 3. marta, a ja sam rođen 5. marta. Ipak imamo nešto zajedničko - dodao je Vučić, što je izazvalo smeh prisutnih u srpskoj i korejskoj delegaciji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija