• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.10.2019

13:40

SNP potpisala Kalinjingradsku deklaraciju s Jedinstvenom Rusijom

Politika

SNP potpisala Kalinjingradsku deklaraciju s Jedinstvenom Rusijom

Podeli vest

Srpska narodna partija potpisala je Kalinjingradsku deklaraciju, čime se pridružila Kalinjingradskoj inicijativi, kojom se utvrđuje jedinstvena politika i zajednički pristup bezbednosnim izazovima u Evropi u budućnosti, saopšteno je iz te stranke

 

Generalni sekretar SNP Jovan Palalić rekao je nakon potpisivanja deklaracije sa sekretarom Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrejem Klimovim, da je ta inicijativa od izuzetne važnosti, jer posle dužeg vremena promoviše saradnju, mir i prijateljstvo u Evropi, koja je suočena sa zajedničkim izazovima.

- Umesto podela, nepravednog uvođenja sankcija i pretnji, našem kontinentu je pored mira i saradnje, neophodno i puno razumevanja, jer je to jedini način za razvoj naših država i naroda - rekao je on, prenela je ta stranka u saopštenju.

Palalić je rekao da je Evropa danas suočena sa pretnjama terorizmom, izazovima velikih migracija, kao i pokušajima revizije istorije, kada se na određene načine u nekim državama ponovo promoviše fašizam i nacistička ideologija i agresori proglašavju za žrtve, a žrtve agresorima.

On je istakao da je to nedopustivo u današnjoj Evropi mira i demokratije.

Palalić je naveo i da Srpska narodna partija zajedno sa Jedinstvenom Rusijom deli komplementarne poglede na situaciju u Evropi, koja je suočena sa brojnim izazovima.

- Zahvaljujem se gospodinu Klimovu na punoj podršci koju Jedinstvena Rusija i Ruska Federacija pružaju teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije po pitanju Kosova, kada smo izloženi velikim pritiscima da odustanemo od naše južne pokrajine, od našeg Ustava i Rezolucije 1244 - rekao je Palalić.

Generalni sekretar Srpske narodne partije je izrazio uverenje da će obe partije u narednom periodu produbiti saradnju u mnogim oblastima, kako bi promovisale zajedničke vrednosti koje su potvrđene potpisivanjem Kalinjigradske deklaracije.

Sekretar Generalnog saveta Jedinstvene Rusije, Andrej Klimov, ocenio je da je ovaj dokument važan za budućnost cele Evrope. " "Zadatak ovog dokumenta je da okupi političke partije i društvene organizacije u Evropi oko zajedničkog cilja očuvanja vrednosti mira i saradnje, zalaganja za politiku nemešanja u unutrašnja pitanja država i poštovanje njihovog suvereniteta", rekao je Klimov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija