• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2019

06:42 >> 07:44

(UŽIVO/VIDEO) DIVLJAČKI NAPAD ŠIPTARA! Specijalci ROSU sa 25 džipova upali na sever Kosova - UHAPSILI DVA SRBINA!

Politika

(UŽIVO/VIDEO) DIVLJAČKI NAPAD ŠIPTARA! Specijalci ROSU sa 25 džipova upali na sever Kosova - UHAPSILI DVA SRBINA!

Podeli vest

Jutros oko 5.50 više od 100 pripadnika jedinica ROSU sa 25 oklopnih vozila i džipova upalo je na sever KiM! Šiptarski specijalci, navodno, imaju nalog Tužilaštva da upadnu u prostorije Srpske liste u “sklopu borbe pritiv terorizma”

11.00 - Počelo ispitivanje uhapšenog u Kosovskoj Mitrovici

Kosovski tužilac Sulj Hodža izjavio je albanskim medijima da je uhapšen istražitelj policije na severu Rade Basara koji je istraživao slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

On je rekao i da je Basara uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i da je počelo njegovo ispitivanje, da se traga za Željkom Bojićem, šefom operative na severu.

10.40 - Ljiljana Kostić (66) koja živi u zgradi u Kosovskoj Mitrovici u koju su jutros upali specijalci kosovske policije rekla je da su je iz sna probudili lupnjava, galama i povici "otvaraj vrata!".

- Probudila me je lupnjava, izašla sam na vrata i videla maskirana lica. Bili su to policajci koji su lupali, vikali i udarali. Govorili su - otvaraj vrata! Nastavili su da lupaju i viču „otvaraj kad ti kažem“. Ponovila sam da ću odmah otvoriti samo da uzmem ključ, koji od straha nisam mogla da pronađem. Kada sam otvorila vrata jedan policajac mi je rukom pokazao da se vratim nazad i zatvorio mi je vrata. Odmakla sam se i povukla i više nisam prilazila. Bila je velika lomnjava i pucalo je kao da udaraju u moja vrata. Videla sam da ih je bilo sigurno desetak - kaže Ljiljana Kostić.

9.36 - Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun je ocenio da akciju ROSU kao predstavu za javnost nakon debakla u Interpolu i demonstracija izrazite moći prema pripadnicima KPS srpske nacionalnosti.

Drecun je rekao da je, prema njegovim saznanjima, jedan od uhapšenih radio na istragama prema šefu operative i dodao je da je moguć i napad u pravcu Zubinog Potoka.

Ocenio je to kao nastavak političke priče u vezi sa Srpskom listom i njenom marginalizacijom.

- Da joj se uzmu mandati i da se dodele Srbima koje bi prištinske vlasti želele u institucijama - naveo je Drecun za RTS.

Foto: printscreen RTS

9.34 - Direktor policije Vladimir Rebić rekao je jutros da je srpska policija još tokom noći imala saznanja da će prištinske vlasti ući na sever Kosmeta.

On je istakao je da je Beograd spreman da reaguje ukoliko bi došlo do egzodusa srpskog naroda ali da je uveren da međunarodna zajednica to neće dozvoliti.

- Spremni smo da intervenišemo ukoliko bi došlo do egzodusa srpskog naroda, ali smo uvereni da međunarodna zajednica to neće dozvoliti - rekao je Rebić za RTS.

9.20 - Konačni cilj Prištine je hapšenje komandanta kosovske policije za sever Kosova i Metohije Željka Bojića, upozorio je 29. maja ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a njegove reči danas su se obistinile na KiM!

Foto: TANJUG/ BOJAN STEKIC

8.42 -  ROSU se povukla južno od Ibra

Kosovska policija zavrsila je jutrošnju akciju upada na sever i povukla se južno od Ibra.
U akciji ROSU je uhapsila dvojicu Srba.

 

 

8.11 - Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da su pripadnici ROSU priveli sina Željka Bojića, Vasilija i Radeta Basaru.  

- Glavna meta upada ROSU na sever Kosova je komandir operative KPS regiona Sever Željko Bojić kome su ti pripadnici OVK obučeni u ROSU upali u stan, odveli su mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu, a uhapšen je i radnik KPS sever Rade Basara koji je radio na značajnim slučajevima i moguće da je sve to deo scenarija da se Srbi kriminializiju - rekao je Đurić na TV Pink.

Foto: Printscreen TV Pink

Đurić je potvrdio da su specijalci ROSU upali na sever Kosova u 05:50, a da su posle ove skandalozne akcije napustili sever južne pokrajine.

- Oni su posle 6 časova napustili Kosovsku Mitrovicu. Ovo je još jedan pokušaj da se život Srbima na Kosovu i Metohiji učini nemogućim, da se Srbi zastraše. Oni žele da kriminalizuju i okrive Srbe. Žele da optuže Srbe za najteže i najveće zločina na Kosovu i Metohiji, i da optuže Srbe za smrt Olivera Ivanovića.

- Ovo predstavlja igranje sa mirom. To su bivši pripadnici OVK koji su sa dugim cevima obučeni kao pripadnici ROSU upali na Sever. 

7.59 - Kosovska policija je saopštila da je uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje, javlja RTS.

U saopštenju kosovske policije se potvrđuje da je u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice policija sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

7.53 - U akciji Rosu jutros na Severu Kosova uhapšena su dvojica Srba, javlja Sputnjik.

6.45 - Po svemu sudeći, ovo bi mogao biti pokušaj potpunog zauzimanja severa Kosova!

Srpski državni vrh je u pripravnosti.

Predsednik Vučić i najviši funkcioneri bezbednosnih službi razmatraju hitne mere.

 

 

O opasnim planovima Albanaca i njihovom napadu na Sever već su diplomatskim kanalima obavešteni i Brisel i Vašington i Moskva i Peking.

Upad ROSU dogodio se samo dan posle debakla Prištine u Interpolu.

Foto: printscreen

Aljbin Kurti, novi premijer lažne države je gotovo odmah posle izbora krenuo u napade na Srpsku listu, pre svega lažima o navodnim trovanjima izborne komisije. 

Aleksandar Vučić je tada upozorio na veoma loš razvoj događaja i pozvao zapadne partnere i tzv. Kosovo da "se urazume", kako bi se izbegla katastrofa.

U AKCIJI ROSU UHAPŠENA DVA SRBINA! Jedan od njih je policajac za koga Šiptari tvrde da ima veze sa ubistvom Olivera Ivanovića!

- Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji posebno po pitanju pokušaja Albanaca da donesu odluku o ukidanju Srpske liste - rekao je Vučić u razgovoru sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentinom Matvijenko.

Podsetimo, krajem maja ove godine u severnoj Kosovskoj Mitrovici oko 6 sati ujutro začule su se sirene za uzbunu kada su jedinice ROSU upale na teritoriju sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.

Akciju su sproveli na teritoriji sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i trajala je više od šest sati. Nakon toga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio i punu borbenu gotovost Vojske.

Tom prilikom uhapšeno je 28 osoba od kojih 23 Srba, policajaca i civila osumnjičenih za navodno učešće u organizovanim kriminalnim grupama, zloupotrebu službenog položaja, podmićivanje i krijumčarenje robe.

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stepo

pre 4 godine

Poštovanje čitaocima Informera i redakciji. Zašto država ne uradi resipročno na teritoriji Preševa sa Šiptarima,jer evropa međunarorda zajednica podržava šiptarsko ponašanje. Klin se klinom izbija,očistiti Preševo od terorista. Pozdrav

Lala iz Banata

pre 4 godine

И Бујановац и...Бујановац...!!

neso

pre 4 godine

Sve sto rade srbima tamo mi treba da radimo siptarima u presevskoj dolini,i mislim da treba vojska i policija da udje na kosovo tvrdim da bi medjunarodna zajednica to jedva ceka i da nebi bilo nikakve reakcije na nasu intervenciju jer to nam garantuje i rezolucija1244 jer niko siptare nebi podrzo u tom slucaju,cak bi im rekli sto ste trazili to ste i dobili

SS

pre 4 godine

Samo oko za oko,zub za zub,jer izgleda jedino tako može da se opstane.Pošto Rusi i ambasador Hrkačenko se ne oglašavaju,ne postavljaju nikakve ultimatume,ne prete,razumem ih važnija im je Sirija,zato use i u svoje kljuse,večito smo sami pa kud puklo da puklo.Zamislite sebe na mestu tih Srba na KiM.

Rade

pre 4 godine

Gospodo srpski politicari Vi ste vec u Europi izgleda - samo pricate kao i oni a Srpski narod pati, strahuje i dozivljava stalna maltretiranja!? Zar niste obecali braniti taj narod !!?? Kad mislite konacno to i uraditi !!!??? Sramota !!! Obecali ste uvesti kontramere na siptarske taxe u julu--....nista od toga....obecali ste da siptari ne smeju maltretirati Srbe.... nista od toga ....obecali ste da ce KFOR zastiti Srbe.....nista od toga ??? Kako da Vam narod veruje nakon ovih zadnjih upada " siptarskih specijalaca" kad hoce,koliko hoce i gde hoce ??? Vreme je da nesto uradite i pokazete Svetu da stojite i branite integritet Srbije i Srba !!! To je jedini nacin da Vas Svet shvati ozbiljno, jer do sada njihova "sargarepa" radi pa ce to i nastaviti da rade a mislice o Vama kao o slabicima koji nemaju hrabrosti da bilo sta urade a zbog odrzanja na vlastitim pozicijama.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59