• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

16.10.2019

12:21

VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Paljenjem Vesićevih knjiga poslali su poruku da svako ko se ne slaže sa njima treba da bude linčovan! (VIDEO)

Politika

VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Paljenjem Vesićevih knjiga poslali su poruku da svako ko se ne slaže sa njima treba da bude linčovan! (VIDEO)

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je gostujući na televiziji Pink da je paljenjem Vesićeve knjige poslata strašna poruka, a da se sve radi sa ciljem da se Srbija uvede u "stanje nenormalnosti". Ovo je, kako kaže Vučićević, projekat đilasovske opozicije i onoga što se pretenciozno zove Savez za Srbiju

 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić održao je u ponedeljak uveče promociju svoje knjige o Beogradu, a kompletan prihod od prodaje otišao je za lečenje šestogodišnjeg deteta. Ipak, pristalice dela opozicije iskoristile su ovaj događaj da ponovo naprave nered i to paleći knjige ispred mesta gde se promocija održavala.

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, kaže da niko u Evropi od Drugog svetskog rata nije javno spaljivao knjige, što je najstrašnija moguća poruka, poruka nacističkog nasilja.

- Ovo su nekada radili nacisti, a sada rade Đilasovci u centru grada. Videli smo jednu strašnu poruku da, svako ko se ne slaže sa njima, treba da bude linčovan i spaljen. Uvođenje ove vrste nasilja je strašno i, nažalost, bili smo ga svedoci u ponedeljak uveče u Beogradu – kaže Vučićević.

Foto: pink.rs

Kaže da je organizator paljenja bio Marko Bastać, "čovek sa debelim nasilnim bekgraundom".

- On je napadao radnike na Trgu republike, na Kalemegdanu, obustavljao je radove i naneo ogromnu štetu budžetu Beograda. On je organizovao paljenje knjiga na najgori mogući način. Naime, oni su blokirali i ulaz i izlaz iz galerije Progres, pokušali su da ličnuju, ne samo Gorana Vesića, već sve ljude koji su tamo bili – kaže Vučićević za Pink.

Dodaje da je te večeri od prodaje knjige prikupljan novac za lečenje malog Filipa Ivanovića iz Smedereva, da je prikupljeno 202.000 dinara, ali da su Đilasove pristalice, iz ruku devojke koja je prodavala knjige, otele koverat sa 62.000 dinara.

- Nisu uzeli novac Vesiću, već dečaku kojem je novac potreban za lečenje! I nakon kraja promocije, oni su bukvalno jurili Gorana Vesića kroz Knez Mihailovu, vređajući ga, napadajući i psujući ga. Gađali su ga, al i druge koji su bili na promociji. Njihove poruke su: "Jurićemo vas po ulicama" – kaže Vučićević i dodaje da, iako Bastać i ostali žele da se operu od paljenja knjiga, vrlo brzo će biti utvrđeno ko je odgovoran za taj čin, jer snimci sa kamera za nadzor postoje.

Kaže da je atmosfera uvođenja stanja nenormalnosti u Srbiju projekat đilasovske opozicije i onoga što se pretenciozno zove Savez za Srbiju.

- Imaju cilj da se uvede nenormalnost u Srbiji, kako bi u takvom stanju uspeli da se dokopaju vlasti u Srbiji – ocenjuje Vučićević.

On naglašava da je i opoziciji jasno da izborima ne mogu da dođu na vlast, a da vlast žele da postignu revolucijom.

Podseća da Srpska napredna stranka, prema svim istraživanjima, ima više od 50 odsto podrške građana Srbije, a da opozicija, prema najoptimističijoj prognozi, ima između 12 i 13 odsto.

- Demantuju istraživanja, pa i izbore. Izgleda da žele da uvedu novo pravilo u politiku gde će njihov glas da vredi 50 ili 10, a glas onih koji se ne slažu sa njima da vredi kao jedan – kaže glavni i odgovorni urednik Informera.

Podseća da opozicija skreće pažnju na navodne cenzure i probleme nezavisnosti medija, a da Dragana Đilasa nijedan medij, za koje je jasno da rade protiv režima, nije pitao ništa o pretnji otkazom tada saobraćajnom policajcu Dejanu Steviću.

- Pokušavaju da kažu da smo mi svi plaćenici i botovi, a da je kod njih sve super i da su nezavisni. Od čega ste nezavisni? Ne smete da pitate Đilasa za 617 miliona, Jeremića za novac na računu, Obradovića za to da li je Ljotićevac ili ne. Niko ne sme da postavi nezgodno pitanje – kaže Vučićević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija