• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.10.2019

16:17

PALMA I BOCAN HARČENKO U JAGODINI POVODOM DANA OSLOBOĐENJA GRADA U DRUGOM SVETSKOM RATU! (FOTO)

Politika

PALMA I BOCAN HARČENKO U JAGODINI POVODOM DANA OSLOBOĐENJA GRADA U DRUGOM SVETSKOM RATU! (FOTO)

Podeli vest

U Jagodini održana svečana sednica Skupštine grada Jagodine povodom 17. oktobra Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu. Svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine su, pored rukovodstva grada na čelu sa predsednikom Skupštine Draganom Markovićem Palmom i odbornicima, prisustvovali i ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Bocan Harčenko, direktor aerodroma u Hurgadi u Egiptu Hatem Mahumd Kamel, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, vojske, policije, boračkih organizacija, privrede, prosvete, zdravstva, sporta i kulture, kao i dobitnici Oktobarskih nagrada


- Oktobarske nagrade i novčani iznos od po 50.000 dinara dobili su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola iz Jagodine i to su prve pare koje su oni zaradili svojim znanjem i trudom. Nagrade i isti novčani iznos dobili su i najuspešniji poljoprivrednici, stočari, oni koji proizvode voće i povrće, zaslužni sportisti, prosvetni i humanitarni radnici, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave u Jagodini koji su imali najbolje rezultate. Nagrade bez novčanog iznosa dobili su privrednici, italijanske kompanije "Aunde", "Andrea konfekcioni", "Vibak" i "Estkućine" (bivši Mobil Turi), kao i "Feman", "Jela" i "Visokogranja inženjering". Ukupno je podeljeno 45 oktobarskih nagrada sa novčanim iznosom od po 50.000 dinara i 7 bez novčanog iznosa.  Jagodinska privreda čini 54 posto ukupnog suficita na teritoriji Pomoravskog okruga, koji ima 6 opština. Strani investitori zapošljavaju u Jagodini 2.500 radnika i oni su naši najbolji ekonomski ambasadori. Pored 9 investitora iz Italije, do kraja godine očekujemo da jedan nemački investitor počne sa izgradnjom fabrike, u kojoj će u prvoj fazi biti zaposleno 300, a za dve godine 3.000 radnika - rekao je na današnjoj svečanoj sednici predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

TRUBAČI I IZ SAD U JAGODINI, ALI BEZ SAKSOFONISTE KLINTONA


- U Jagodini uskoro počinje izgradnja zatvorenog bazena i još jedne manje sportske hale i cela investicija je preduzeća "Visokogradnja inženjering". Do kraja godine počinjemo sa izgradnjom novog Kulturnog centra, na mestu postojećeg, koji će imati ukupno 700 sedećih mesta, sa nekoliko galerija. Pored toga napravićemo novu tribinu u sklopu Letnje scena izletišta "Potok", sa još 1.000 mesta, tako da će ukupno biti 3.000 sedećih mesta i tu će krajem jula naredne godine biti održan međunarodni festival trube sa ulčesnicima iz preko 10 zenmalaj, uljučujuči SAD, ali nećemo zvati onog saksofonistu Bila Klintona, koji je zajendo sa svojom ženom stisnuo dugme za bombardovanje Srbije 1999. godine - kazao je Marković.

PALMA VODI SAMOHRANE RODITELJE U BEČ

- Od 4. do 6. novembra u organizaciji Skupštine grada Jagodine, u Beču će boraviti 350 samohranih roditelja sa teritorije grada Jagodine. Moja poruka svima koji su razvedeni je da se vrate svojoj kući koja se zove brak, osim ako je bilo nasilja u porodici. Niko nema špravo da tuče žene jer žene su stab svake porodice koja je stub celog društva. Tih 350 samohranih roditelja će u Beču obići kutlurno istorijske spomenike glavnog grada Austrije i upoznati se sa jednim od najlepših gradova sveta - rekao je Marković.

OPOZICIJA U SRBIJI KAO NATO

- Opozicija u Srbiji nema program, a nema nijedan argumenat za napad na vlast i državu. Jedini argument im je da mrze Vučića i zbog toga napadaju celu Srbiju. Opozicija u Srbiji se ponaša kao NATO 1999. godine koji je bombardovao Srbiju zbog, kako su rekli tada čelnici NATO – a, Miloševića. Nisu oni tada bombardovali Miloševića, oni su tada bombardovali sve nas, našu decu, našu državu. Danas opozicija u Srbiji mrzi Vučića, pa napada celu Srbiju - poručio je Marković.

Foto: informer.rs

BOCAN HARČENKO: VUČIĆ PRVI DOBIO POZIV OD PUTINA ZA VOJNU PARADU NAREDNE GODINE

- Rusija i Srbija su i danas zajedno. Zajedno smo kao što smo bili i u Prvom i u Drugom svetskom ratu, koga se danas sećamo. U subotu dolazi u Beograd premijer Rusije Dmitri Mevedev, predsednik Srbije će do kraja godine u Moskvi razgovorati sa predsedikom Rusije, Vladimirom Putinom i predsednik Srbije Vučić je prvi od državnika koji je već dobio poziv od Putina za vojnu paradu naredne godine kada ćemo zajedno proslaviti 75 godina od pobede bad fašizmom u Drugom svetskom ratu - rekao je Bocan Harčenko i poručio da se Rusija, kao i Srbija, bori protiv prekrajanja i falsifikovanja istorije, u kojoj neki žele da od agresora naprave žrtve.

- Današnji spisak dobitnika Oktobarskih priznanja u Jagodini pokazuje da vi gospodine Markoviću vodite računa o svim slojevima vašeg stanovništva i to je spisak za budućnost jer nagrađujete odlične učenike osnovnih i srednjih škola. Vidi se da je Jagodina razvijen grad i da se brzo razvija. Moj predlog je da se Jagodina još biolje ekonomski poveže sa Rusijom i u tome imate moju podršku - rekao je ambasador Ruske Federacije u Srbiji.

Bocan Harčenko se u Muzeju voštanih foigura u Jagodini slikao  pored voštane figure Vladimira Putina, a prethodno je položio vence na Spomen groblje boraca Crvene armije koji su poginuli u oslobađanju Jagodine 17. oktobra 1944. godine, kao i na groblje palih boraca Narodnoslobodilačkog rata i na spomenik palim borcima za oslobođenje Srbije od 1912 – 1918.

TRAŽIĆEMO REAKCIJU UN I KFOR–a

- Situacija na Kosovu i Metohiji, nakon vanrednih parlamentarnih izbora i hapšenja Srba na severu Kosova i Metohije je zabrinjavajuća i neprihvatljiva. Moskva će tražiti odgovor od UNMIK –a i od KFOR –a na poslednje događaje - rekao je Bocan Harčenko.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivanka

pre 4 godine

da mi zajednički proslavimo 75 godina pobede nad fašizmom u Prištini! to bi bila jedina prava proslava - Dana pobede!!!

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Ti si moj brat! Bogdan i saigrač blistali nakon velike pobede!
NBA

Ti si moj brat! Bogdan i saigrač blistali nakon velike pobede!

Košarkaši Atlante savladali su Boston Seltikse u dramatičnom meču NBA lige rezultatom 123:122 nakon produžetka. Jedan od najzaslužnijih za trijumf Hoksa bio je kapiten Srbije Bogdan Bogdanović! Po završetku utakmice, Bogdanov saigrač Dejonte Marej pohvalno je govorio o Srbinu i istakao njegov doprinos u pobedi nad vodećim timom Istočne konferencije!

29.03.2024

16:45

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija