• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.10.2019

16:56

NEMA MESTA ZA KOSOVO U INTERPOLU! Popović Ivković u Čileu naglasila: Još jedna pobeda Srbije i međunarodno prava!

Politika

NEMA MESTA ZA KOSOVO U INTERPOLU! Popović Ivković u Čileu naglasila: Još jedna pobeda Srbije i međunarodno prava!

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je, na marginama 88. Generalne skupštine Interpola koja se održava u Santjagu u Čileu, sa šefom delegacije Urugvaja Huliom Del Rio Perdomom

Popović Ivković je i ovom prilikom ponovila argumente Srbije koji su doveli do povlačenja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu. 

Ona je ocenila da u najstarijoj policijskoj organizaciji nema mesta politici i izrazila zadovoljstvo što je u Generalnoj skupštini Interpola još jednom pobedilo međunarodno pravo.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Šef urugvajske delegacije istakao je da Urugvaj priznaje samo države članice Ujedinjenih nacija, te da ne priznaje samoproglašeno Kosovo. 

Tokom razgovora razmotrena je i mogućnost rada na zajedničkom dokumentu čiji bi rezultat bio brži protok informacija u cilju borbe protiv organizovanog kriminala, narko-trafikinga i terorizma. 

Popović Ivković čestitala je Urugvaju na izboru za zemlju domaćina za 89. Generalnu skupštinu Interpola.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija