• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

18.10.2019

23:07

SRBIJA JE TALAC NATO PAKTA! Ruski senator Konstatin Kosačov upozorava da smo žrtve geopolitičkih ambicija

Politika

SRBIJA JE TALAC NATO PAKTA! Ruski senator Konstatin Kosačov upozorava da smo žrtve geopolitičkih ambicija

Podeli vest

Svako ko ima zrno savesti i razuma mora priznati da je NATO bombardovanje bila ogromna zločinačka greška. Srbija je talac Zapada, SAD i NATO, koji sada moraju da dokažu da ne greše

Konstantin Kosačov, ruski senator i bliski saradnik predsednika Vladimira Putina, kaže da svaki čovek koji ima i zrno političke savesti i zdravog razuma mora priznati da je NATO bombardovanje Srbije i Jugoslavije bilo ogromna zločinačka greška! On ističe da je Srbija talac geopolitičkih ambicija Zapada, SAD i NATO, koji sada moraju da dokažu da ne greše.

Kosačov upozorava da se Zapad trudi da dodatno ograniči prava preostalih Srba na Kosovu i da prikaže albanske stavove kao jedino moguće i legitimne. Međutim, dodaje Kosačov, svedoci smo da je taj proces preokrenut i da sve više zemalja u svetu uviđa da je istina na srpskoj strani.

Žive u svom svetu

Ruski zvaničnik tvrdi da se Zapad uopšte ne obazire na stvarnost i na to kako istorija ocenjuje događaje.

Delić: Nikada neće
priznati grešku

General u penziji Božidar Delić kaže da NATO nikada i nipošto neće priznati svoju grešku i kršenje međunarodnog prava.
- Ipak su najvažnije SAD, koje iniciraju sve odluke, a nisu nam naklonjene. Šiptari nikada ne bi ništa uradili da nisu dobili podsticaj ili odobrenje od Amerike. Srbija jeste talac i zbog toga što u svojoj politici, posle toliko godina, nije postavila crvene linije koje se ne smeju preći - objašnjava Delić.

- Svaki čovek koji ima i zrno političke savesti i zdravog razuma mora priznati da je NATO bombardovanje Jugoslavije bilo ogromna zločinačka greška. Tadašnja Jugoslavija, pa i današnja Srbija, postale su talac geopolitičkih ambicija Zapada, SAD i bloka NATO, koji, bez obzira na to šta se dešava u stvarnosti i kako istorija ocenjuje događaje, moraju da dokažu da ne greše i da odluka koju su tada doneli ne može da se osudi i preispituje. To je slučaj i sa Srbijom i Kosovom, a ja, kao i kolege u Rusiji, smatram ga delom Srbije i drugog rešenja zasad nema i ne može biti, osim ako se ne složi Beograd. To što sada pokušavaju dodatno da ograniče prava preostalih Srba na Kosovu, što pokušavaju da manipulišu izborima, što se svojski trude da stavove Albanaca na Kosovu prikažu kao jedine moguće, jedine postojeće i legitimne, sve to produbljuje probleme - rekao je Kosačov u intervjuu za 'Sputnjik'.

On, kaže, ne vidi nikakve perspektive za široko međunarodno priznanje Kosova.
- Svedoci smo da je proces preokrenut i da niz zemalja povlači priznanje Kosova, a mislim da će toga još biti. Tu je, naravno, važna principijelna pozicija Rusije. Ta pozicija je poznata i ceni se u Srbiji. Istorijska zakonitost je da Srbija i Rusija ostaju najbliži saveznici, koji se međusobno podržavaju gde god je to potrebno - naglašava Kosačov.

SRBIJO, NE OČEKUJ EU NI ZA 10 GODINA, ALTERNATIVA SU RUSIJA I KINA! Britanci su se oduvek pitali na Balkanu, ekspert iz Londona otkriva šta čeka našu zemlju!

Precizna dijagnoza

Politikolog Aleksandar Pavić, komentarišući ove navode, ocenjuje da je Kosačov dao vrlo preciznu političku dijagnozu.
- NATO paktu treba da Srbija konačno prizna posledice NATO agresije odricanjem od KiM i zato se vrše toliki pritisci. Time bi se NATO amnestirao i ratni zločinci poput Klintona bili bi oslobođeni krivice koju bi ustanovio neki budući međunarodni sud novog multipolarnog poretka. Upravo se preko Kosova odigrava jedna od ključnih borbi na prelazu sa jednopolarnog na multipolarni svet. Zato je, između ostalog, Srbija toliko važna Rusiji, ne samo kao tradicionalno bratska i prijateljska zemlja već i kao simbol nepristajanja na rezultate postignute silom i nametanjem volje jačega - zaključuje Pavić.

(VIDEO) KURTI MOLIO BOGA, SAMO NAS SPASI VUČIĆA! Sa njim na čelu Srbije šanse Kosova da postane država su NULA!

 

Apsolutno poštujemo planove Srbije za EU

Kosačov kaže da se Rusija s apsolutnim poštovanjem odnosi prema 'planovima Srbije da se zbliži sa EU'.
- Iskustvo ulaska u EU mnogih naših drugih partnera potvrđuje da se može izvući korist iz te saradnje. Druga je stvar NATO. Iskustvo saradnje sa bivšim partnerima koji su ušli u NATO potvrđuje da se javljaju nepremostive prepreke. To nisu samo ograničenja po pitanju vojno-tehničke saradnje nego i u spoljnoj politici, trgovinskim vezama, obavezno priključenje sankcijama, čega je Srbija, hvala Bogu, oslobođena - navodi Kosačov.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Znamo mi to dobro da su akteri pod pokroviteljtvom amerike.Ali greška je i što SSSR posle 1945 II sv rata nije inistirao da se nemci tj nacisti proglase genocidnim narodom i da im se tad oduzme što više prava na uticaj u svetu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija