• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.10.2019

14:34

INTENZIVIRANJE SARADNJE Vučević razgovarao sa novim ambasadorom Francuske u Srbiji

Politika

INTENZIVIRANJE SARADNJE Vučević razgovarao sa novim ambasadorom Francuske u Srbiji

Podeli vest

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa novim ambasadorom Francuske u Srbiji Žanom Lujem Falkonijem, a u razgovoru je zaključeno da će se nastaviti dobri i plodotvorni odnosi Ambasade Francuske i Novog Sada.

Vučević je ambasadoru poželeo dobrodošlicu i poželeo uspešan rad u Srbiji, a Falkoni se zahvalio na prijemu i naglasio da je veoma značajno za saradnju na svim nivoima to što su dve zemlje u povoljnim bilateralnim odnosima, navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

Foto: Promo

 



Sagovornici su pomenuli nedavnu posetu Srbiji predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kada je naglašena obostrana težnja da se radi na intenziviranju saradnje u oblastima bezbednosti i odbrane, evropskih integracija Srbije, ekonomske saradnje, kulturne razmene i frankofonije.

Sastanku su prisustvovali i direktor Francuskog instituta i šef Odeljenja ambasade za kulturu i saradnju Manuel Buar, kao i rukovodilac ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu Vladimir Marinković.

Oni su sa gradonačelnikom Vučevićem razgovarali na temu frankofonije i kulturne razmene, i čestitali Novom Sadu na prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture 2021. godine.

Foto: Promo

 



Izražena je obostrana težnja da se saradnja na polju kulture proširi i da se pripreme odgovarajući projekti za 2021. godinu


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija