• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.10.2019

10:12

VULIN SA ŠOJGUOM U PEKINGU: Rusija i Srbija podnele velike žrtve u borbi protiv fašizma i ispisale istoriju

Politika

VULIN SA ŠOJGUOM U PEKINGU: Rusija i Srbija podnele velike žrtve u borbi protiv fašizma i ispisale istoriju

Podeli vest

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se u Pekingu u toku Sjangšan foruma, sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom. Bio je ovo osmi susret od kad je Aleksandar Vulin preuzeo resor odbrane

Ministar Šojgu je srpskom kolegi čestitao 75. godišnjicu oslobođenja Beograda. Rekao je da su Rusija i Srbija podnele velike žrtve u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu i istakao da zemlje ceni ne po veličini već po doprinosu istoriji.

Foto: mod.gov.rs

Ministar Šojgu je još jednom pozvao predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i pripadnike Vojske Srbije da sledeće godine učestvuju na paradi u Moskvi povodom 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Foto: mod.gov.rs

Ministri su se složili da je vojno-vojna i vojno-tehnička saradnja između dve zemlje veoma aktivna i da će se i dalje razvijati kao i da su odnosi Republike Srbije i Ruske Federacije na najvišem nivou zahvaljujući dobrim i prijateljskim odnosima predsednika i vrhovnih komandanata Vučića i Putina.

Foto: mod.gov.rs

Ministar Vulin je rekao da će naša zemlja i dalje slediti politiku vojne neutralnosti i da dok je Aleksandar Vučić na čelu Srbije ona nikada neće biti deo NATO pakta ili bilo kod drugog vojnog saveza.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija