• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

22.10.2019

11:04

MRTVA ŽELJA ZA DIJALOGOM! ĐURIĆ: Kurti nezainteresovan za mir i stabilnost u regionu!

Politika

MRTVA ŽELJA ZA DIJALOGOM! ĐURIĆ: Kurti nezainteresovan za mir i stabilnost u regionu!

Podeli vest

Očigledno je da je kod lidera Pokreta Samoopredeljenje i kandidata za premijera Aljbina Kurtija "mrtva želja za ikakvim dijalogom i da je, kao političar prošlosti, nezainteresovan za mir i stabilnost u regionu, kao i bolju budućnost i albanskog i srpskog naroda, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić

U saopštenju za javnost, on je ocenio da, "nipodaštavajući Zajednicu srpskih opština, Kurti direktno nipodaštava Evropsku uniju uz čije posredovanje je postignut Briselski sporazum" i podsetio da Priština punih šest i po godina, odnosno 78 meseci, 338 nedelja ili 2.371 dan, ne ispunjava obaveze preuzete tim sporazumom.

- Jasno je da je namera i budućih vlasti u Prištini, za koji deo međunarodne zajednice misli da su umereniji lideri okrenuti dijalogu, da nastave s takvom neodgovornom politikom, politikom nestabilnosti i problema - ističe Ðurić.

On je dodao da Srbija željno iščekuje jasnu ocenu EU ovakvih stavova lidera kosmetskih Albanaca i pretendenta na mesto premijera privremenih prištinskih institucija o Briselskom sporazumu i obavezama preuzetim u tom procesu.

- Kurti takvim stavom o ZSO ponovo gazi i ignoriše i volju srpskog naroda, a druženjem sa njemu podobnim Srbima - Radom Trajković, Rašićem i Petrovićem, koji zajedno imaju podršku tri odsto Srba na KiM kreira pogrešnu sliku da Srbi sa KiM ne žele ZSO - ukazao je Ðurić.

To su, dodaje, opasne greške koje je i Srbija činila ranijih decenija, nipodaštavajući volju građana i birajući podobne, a ne legitimne predstavnike drugog naroda za relevante sagovornike.

- Kurti iz dana u dan, u odsustvu odgovorne politike za socio-ekonomski napredak i bolji život, pribegava istorijskom revizionizmu i šovinizmu i politici mržnje - zaključio je Ðurić.

VUČIĆ ZA BEČKI STANDARD: Nema priznanja Kosova u aktuelnim granicama - TAKVU MOGUĆNOST ISKLJUČUJEM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija