• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.10.2019

22:43

ŠIPTARSKA TORTURA! UGNJETAVAJU SRBE DA BI IZNUDILI PRIZNANJE ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA! Srpska lista: Silovanje pravde kosovskog pravosuđa!

Politika

ŠIPTARSKA TORTURA! UGNJETAVAJU SRBE DA BI IZNUDILI PRIZNANJE ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA! Srpska lista: Silovanje pravde kosovskog pravosuđa!

Podeli vest

Odlukom kosovskog pravosuđa da bez ikakvog pravnog osnova i dokaza produži pritvor našim neosnovano utamničenim sugrađanima Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, nastavlja se silovanje pravde u režiji političkih krugova u Prištini i ugnjetavanje Nedeljka i Marka, saopštila je večeras Srpska lista

- Držati nevine ljude skoro godinu dana u pritvoru je kazna bez presude časnim ljudima, od strane kosovskog pravosuđa, koji na ovaj način želi da od naših sugrađana pod prisilom iznudi iskaz koji im je potreban zarad političkih planova koje su skovali u Prištini pre brutalnog upada na sever Kosova i Metohije prošle godine - kaže se u saopštenju.

Srpska lista je podsetila tužilaštvo u Prištini da je iznuda iskaza krivično delo kako po međunarodnim konvencijama, tako i prema kosovskim zakonima, i predstavlja institucionalno nasilje bez presedana.

- Nema veće nepravde i zločina nego držati nevine ljude u kazamatu i jedan dan, a držanje Marka i Nedeljka duže od 11 meseci je zločin koji se vrši nad njima, njihovim porodicama ali i celokupnim srpskim narodom, pred očima svih međunarodnih misija koje zarađuju novac pričajući bajke o vladavini prava i poštovanju ljudskih i građanskih prava na Kosovu i Metohiji - ističe se u saopštenju.

KOSOVO U UNESKO? Borimo se protiv toga! Ministar Vukosavljević naglasio značaj diplomatskih akcija Srbije u ovoj organizaciji!



Srpska lista zahteva od nadležnih organa da Nedeljka i Marka, ali i ostale neosnovano uhapšene momentalno oslobode, a da javnosti predstave konkretne dokaze kojima raspolažu, a za koje je tužilac koji vodi ovaj proces u medijima izjavio da ih nema.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59