• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

23.10.2019

10:35

RUSKI OBAVEŠTAJAC UPOZORAVA Situacija na Balkanu je VEOMA NAPETA, i to zbog JEDNE VELIKE PRETNJE

Politika

RUSKI OBAVEŠTAJAC UPOZORAVA Situacija na Balkanu je VEOMA NAPETA, i to zbog JEDNE VELIKE PRETNJE

Podeli vest

Međunarodni terorizam je velika zajednička pretnja Srbiji i Rusiji, kaže u intervjuu za RTS direktor Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin, koji u našoj zemlji boravi povodom Dana srpske Bezbednosno informativne agencije. Prvi i najvažniji aspekt saradnje dve službe, koji opisuje kao partnerski, jeste razmena informacija o planovima i finansiranju terorizma.

Sergej Nariškin kaže za RTS da je situacija na Balkanu veoma napeta, pre svega zbog povratnika koji su se borili na strani terorističkih organizacija.

KROZ PAR DANA SRBI ĆE IMATI PRILIKU DA VIDE "NEŠTO FANTASTIČNO"! Horor za NATO i Amere biće prikazan na vežbama srpske i ruske vojske!

- Oni traže novo tlo za delovanje. Zato je bezbednosna situacija veoma složena, kako u Srbiji, tako i u Rusiji. Mi razmenjujemo analitičke ocene razvoja situacije u područjima nestabilnosti. Sprovodimo složene zajedničke operacije radi zaštite zakonitih spoljnih, srpskih i ruskih interesa.

MEDVEDEV U SRBIJI JE PLANETARNA TOP VEST, ALI TRN U OKU SAD, EU i PRIŠTINE je ono što je rekao pre nego je sleteo u Beograd!

Odgovarajući na pitanje da li Rusija ostaje pri zahtevu za diplomatskim statusom osoblja u Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu – istom kakav pripadnici NATO uživaju u Srbiji od 2016. godine, on je naveo da to nije zahtev, već zakonita molba ruske vlade, po tradiciji po kojoj isti status uživa niz zapadnih predstavništava u Srbiji.

(FOTO/VIDEO) MEDVEDEV I VUČIĆ U BATAJNICI, SRPSKA VOJSKA POKAZALA MOĆ! Predsednik čestitao DAN OSLOBOĐENJA BEOGRADA: Umećemo sami da sačuvamo svoju ZEMLJU, NEBO I LJUDE!

- Mi smo svesni kako grub pritisak te zemlje vrše na Srbiju kako Srpsko-ruski humanitarni centar ne bi dobio isti specijalni status i to je još jedna potvrda grubog mešanja u unutrašnja pitanja suverene zemlje - rekao je on.

Nariškin kaže da je Rusija otvorena za saradnju Evroazijske ekonomske unije sa svim zemljama i međunarodnim organizacijama uključujući i Evropsku uniju, da za sada ta otvorenost ne nailazi na isti odgovor od Brisela.

- Mi smo, naravno, protiv barijera među zemljama i u ekonomskim integracionim procesima, koje češće dolaze od zapadnih zemalja.

Komentarišući tumačenja odbijanja EU da otvore pregovore sa Albanijom i Severnom Makedonijom i teze da to otvara mogućnost za druge sile da šire svoj uticaj, ruski obaveštajac je naveo da je to primer nedoslednog, a često i ciničnog stava Evropske unije u odnosu na balkanske zemlje.

Na konstataciju voditeljke da je na sadašnju funkciju došao sa važnog političkog položaja, i da ga opisuju kao bliskog saradnika predsednika Vladimira Putina, Nariškin je naveo da je da je funkcija direktora spoljnoobavepštajne službe veoma visoka, kao i da voli svoj posao i da je ponosan što mu je Putin poverio tu značajnu dužnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija