• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.10.2019

12:29

(VIDEO) VUČIĆ DOČEKAO PRVI TERETNI VOZ IZ KINE: Na velika vrata vraćamo železnicu u Srbiju!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ DOČEKAO PRVI TERETNI VOZ IZ KINE: Na velika vrata vraćamo železnicu u Srbiju!

Podeli vest

Teretni voz kineskih železnica "China Railway Express" sa opemom za gradnju brze pruge u Srbiji stigao je danas iz Kine u Beograd, a dočekali su ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamenik ministra trgovine Kine Chen Keming

12.43 - Vučić je istakao da su ovo izuzetno važni dani za Srbiju, i dodao da u poslednjih 40 godina skoro niko da ne koristi železnicu, kao i da veruje da će je u Srbiju vratiti na velika vrata.

- Spajanje Beograda i Novog Sada, Subotice i Budimpešte je veliki korak napred. Pokazuje da možemo sebe da menjamo. Ova stanica će da se razvije za dve godine. Verujem da će naši kineski prijatelji da završe sve u roku, ići ćemo od Beograda do Novog Sada za 30 minuta – kazao je Vučić.

12.37 - Predsednik Vučić i Chen rukovali su se sa mašinovođom i čestitali mu na uspostavljenoj liniji.

12.35 - Voz je u železničkoj stanici Novi Beograd uz "dugu sirenu" "presekao" crvenu vrpcu, čime je označeno zvanično uspostavljanje prve železničke kargo linije između dve zemlje.

Na crvenoj traci je, inače, na srpskom i kineskom jeziku pisalo: "Prvi put dolazi u Srbiju", a na vozu je sa strane ispisano: "Kineske železnice pozdravljaju srpski narod".

Teretni voz dovozi više od 500 tona opreme za izgradnju brze pruge kroz Srbiju, a krenuo je 24. septembra iz kineskog grada Ðinana, u provinciji Šangdong.

U toj kompoziciji nalazi se oprema koju kineske kompanije CRBC i CCCC koriste za izgradnju brze pruge od Beograda do Budimpešte.

 

 

Oprema koju dovozi predstavlja transformatore, kablove, integrisane sisteme automatizacije za trafostanicu, sisteme daljinskog upravljanja za kontaknu mrežu, sisteme za napajanje strujom kontaktne mreže i druge opreme. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ChuChu

pre 4 godine

Beograd-Subotica će biti gotovo 2025g ili 2026g , umesto voza sa mašinama za gradnju pruge , bolje da su nam dovezli voz sa par hiljada Kineza da tu prugu ručno peške rade , ranije bi bilo gotovo...1947g su brigadiri za 7, 8 eseci napravili 370km pruge Brčko- Banovići sa lopatama , krampovima i drvenim kolicima.....šta reći...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Rani radovi Melanije Tramp! Nikad viđene fotke i snimci - optužuju je da je pravi primer sponzoruše, evo ko je bila pre udaje (FOTO/VIDEO)
Ljubav

Rani radovi Melanije Tramp! Nikad viđene fotke i snimci - optužuju je da je pravi primer sponzoruše, evo ko je bila pre udaje (FOTO/VIDEO)

Melanija Tramp proslaviće 26. aprila 54. rođendan. Kada bi se njen život pretočio u filmsku priču, bila bi to veoma uzbudljiva drama, sa primesama komedije, a nekada i tragedije. Neki bi rekli da tu ima i horor elemenata. Jedni smatraju da se odlično udala, drugi da nije mogla gore da izabere i da je nesrećna u braku u kojem ostaje samo zbog novca.

25.04.2024

15:30

Džet set

Srbija